Kuşadası’da Giritliler Festivali

Kuşadası’da Giritliler Festivali

Kuşadası Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Giritliler Festivali başladı. Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Giritlilerin katıldığı 2 gü...

Kuşadası Giritliler Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Giritliler Festivali başladı. Yunanistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Giritlilerin katıldığı 2 günlük Uluslararası Giritliler Festivali ile barış mesajları verilmesi ve Türkiye ile Girit arasında dostluk köprülerinin oluşturulması hedefleniyor.

Girit kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen festivalin ilk gününde İbramaki Sanat Galerisi’nde Giritli müzisyenler eşliğinde gerçekleşen Girit Halk Dansları gösterisi büyük beğeni ile karşılandı.

Dans gösterilerinin ardından Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği tarafından mübadele dönemine ait fotoğrafların sergilendiği Kuşad Yunanistan’ın Atina ve İerapetra kentlerinden gelen Lucas Papadakis, Dimitrios Papadakis ile Manolis Spanakis tarafından "Mübadele" ve "Giritceye Girmiş Türkçe Kelimeler" konulu panel düzenlendi. Panel’in son bulmasıyla birlikte barışın ve dostluğun simgesi olarak Atina’dan getirilen zeytin fidanı Kuşadası’na dikildi. Giritliler Festivali yarın Davutlar Sevgi Plaji’nda düzenlenecek çeşitli konser ve etkinliklerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.