Kuşadası’nda 49 Adet Yavru Caretta Caretta Denizle Buluştu

Kuşadası’nda 49 Adet Yavru Caretta Caretta Denizle Buluştu

Kuşadası’nda FETE Sitesi önünde yuva yaparak yumurtalarını bırakan Caretta Caretta cinsi iribaş deniz kaplumbağası yavrularından 49’u denizle buluştu. Kuşadası sahil sitelerinde büyük heyecan yaşatan...

Kuşadası’nda FETE Sitesi önünde yuva yaparak yumurtalarını bırakan Caretta Caretta cinsi iribaş deniz kaplumbağası yavrularından 49’u denizle buluştu. Kuşadası sahil sitelerinde büyük heyecan yaşatan carettalar, farklı sitelerden birçok meraklanın yuva alanını ziyaret etmesine neden oldu.

Gece boyunca yuva alanını ziyaret eden vatandaşlara, deniz kaplumbağaları ve koruma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yuva alanını ziyaret eden vatandaşlardan bazıları yavru çıkışları sırasında geldiklerinden şanslıydı. Özellikle, hayatlarında ilk kez böyle bir olaya şahit olan çocuklar çok sevinçli ve mutlu oldular. Kuşadası’ndaki yuvanın tek olmasına rağmen, yüzlerce insanın bu canlılarla ilgili bilgilenmesine ve duyarlılık sağlamasına neden oldu.

Gündüz saatlerinde plaja gelen ziyaretçiler için yuva alanına bilgilendirme panosu konuldu. Yuva alanı çalışmaları devam edecek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, DEKAMER ve EKODOSD işbirliğiyle Pazartesi günü yuva açılımı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.