Kuşadası’nda Engelliler Yararına 20. Yıl Kermesi

Kuşadası’nda Engelliler Yararına 20. Yıl Kermesi

Kuşadası’nda engelliler yararına 19 yıldır düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen kermes bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek.31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında İsmail Cem Barış ve Dosluk Meydanı’...

Kuşadası’nda engelliler yararına 19 yıldır düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen kermes bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek.

31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında İsmail Cem Barış ve Dosluk Meydanı’nda yapılacak kermesten elde edilen gelir, engelli çocukların eğitimi ile Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nün geliştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılacak. 2 gün sürecek kermeste yiyeceklerin yanı sıra el yapımı süs eşyaları ve takılar da satışa sunulacak.

Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan Güler, 31 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kermese tüm Kuşadalıları davet etti. Kermes dışında da özürlü çocukların eğitilmesine yönelik çalışmalara katkı sağlayan yardımlar yapmasını isteyen Canan Güler, "Erdoğan Öven Engelliler Köyümüzde 50’ye yakın engelli dostumuz var. Burada çocuklarımıza el işi ve hayat pratiği gibi pek çok şey öğretiyoruz. Bu öğrettiğimiz şeylerle çocuklarımızın hazırladığı ürünleri kermeslerde halkımıza sunuyoruz. Bu şekilde köyün giderlerini karşılayarak, Türkiye’de kendi kendine yeten tek engelli vakfı olma özelliğini taşıyoruz. Bu bizim için de çocuklarımız için de gurur kaynağı. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak, onlara engelsiz yaşam sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz, Tüm Kuşadalıları kermesimize davet ediyorum " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.