Kuşadası’nda İnsan Tacirlerine Operasyon

Kuşadası’nda İnsan Tacirlerine Operasyon

Kuşadası’nda yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında 1 adet pompalı tüfek, bir adet ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait mermiler ile göç...

Kuşadası’nda yasa dışı yollardan insan kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında 1 adet pompalı tüfek, bir adet ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait mermiler ile göçmenlerden alınan paralara ve göçmenleri yurt dışına kaçırmakta kullanılan malzemeye el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Göçmen Kaçakçılığı suçu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonda, Cezaevinde bulunan İ.K isimli şahsın yönetiminde eşi A.K, oğlu D.G.K, damadı E.B. isimli kişilerin birlikte göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlendi. Araştırma bu kişilerin göçmen kaçakçılığı suçundan yüklü miktarda kazanç elde ettikleri, paraları ikametinde sakladıkları ayrıca ikamet adreslerinde ve müştemilatında uzun namlulu silah bulundurduğu yönündeki bilgiler üzerine, savcılığın talimatı ile evlerine operasyon yapıldı. Arama ve el koyma kararına istinaden yapılan operasyon sonucu A.K., D.G.K. ve E.B. gözaltına alındı. Operasyonda, evde yapılan aramada 1 adet lastik Zodyak bot, 2 adet bot motoru, 1 adet Ruhsatsız 9 mm çapında tabanca, 67 adet 9 mm çapında dolu fişek, 2 adet şarjör, 1 adet tezkeresiz pompalı Tüfek, 48 adet Pompalı tüfeğe ait av fişeği,1 adet fişeklik, 21.900 Amerikan Doları ile 19.000 TL, 6 adet cep telefonu, 2 adet bot şişirmek için pompa, 3 adet şahıslar adına tanzim edilmiş Zodyak bot faturası ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.