Kuşadası’nda  ‘Mübadil Kuşaklar’ fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Kuşadası’nda ‘Mübadil Kuşaklar’ fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Kuşadası Selanik Mübadilleri Rumeli Göçmenleri Derneği tarafından düzenlenen "Kuşadası Mübadil Kuşaklar" isimli fotoğraf sergisi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı.Bu yıl üçüncüsü...

Kuşadası Selanik Mübadilleri Rumeli Göçmenleri Derneği tarafından düzenlenen "Kuşadası Mübadil Kuşaklar" isimli fotoğraf sergisi, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergide, 30 Ocak 1923 tarihinde imzalanan "Zorunlu Nüfus Mübadelesi" anlaşması gereğince, Kuşadası ve çevresine yerleştirilen muhacir-mübadil kuşakların ve aile büyüklerinin fotoğrafları ve hikayeleri yer alıyor.

Mübadele dönemine ait 40 tablo ve 9 ailenin hikayelerinin yer aldığı sergiye Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Tufan Asrav, Muzaffer Eryiğit, Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Ferah Sürekçi, Nurettin Öztürk, Fevziye Tekeroğlu, Kuşadası İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın eşi Nil Kayalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışında konuşan Kuşadası Selanik Mübadilleri Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Ahmet Altunsoy "Biz 2’nci ve 3’ncü kuşaklar olarak bu hatıraları canlandırmaya çalışıyoruz. Dileğimiz çocuklarımızın ve torunlarımızın bu fotoğraflara bakarak atalarının tarihine, geçmişine ve geldikleri yörelere dair bir düşünce oluşturmasıdır. Orada yaşanmış acı olayları ve göçün rehavetini unutmadan ama o acılara takılmadan birlikte yaşamayı esas alarak barışçıl bir Türkiye için bilinç ve katkı oluşturmalarıdır" dedi.

Altunsoy’un ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise sergide yer alan her bir fotoğrafın yaşanan acıyı ve toplumsal travmayı gösterdiğini belirterek “Bu serginin dostluk, kardeşlik, barış ve bir arada yaşamaya vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kuşadası Mübadil Kuşaklar Sergisi, 28 Ocak tarihine kadar İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.