Kuşadası’nda Şiddete Karşı Çağdaş Drama Eğitimi Sona Erdi

Kuşadası’nda Şiddete Karşı Çağdaş Drama Eğitimi Sona Erdi

Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile kadınların şiddete karşı drama yoluyla bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan ve Kuşadası Erkan Yücel Sahnesi’nde beş haf...

Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile kadınların şiddete karşı drama yoluyla bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan ve Kuşadası Erkan Yücel Sahnesi’nde beş haftadır sürdürülen eğitim çalışması sona erdi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında sürdürülen ve Kuşadası Belediyesi’nin de ortağı olduğu "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi” başlığı altında hazırlanan “Değişim Atölyesi” projesi kapsamında drama eğitimi alan kadınlar sertifikalarını almaya hak kazandı. Çağdaş Drama Derneği eğitmenleri tarafından 5 hafta boyunca Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ile birlikte verilen çağdaş drama eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan kadınlar için Andız Köy Sofrası’nda kahvaltılı bir toplantı düzenlendi. Toplantının ardından düzenlenen törenle Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol, Proje İzmir İl Koordinasyon Sorumlusu Sema Özay ve Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez ve belediye yetkilileri tarafından kadınlara sertifikalarını verdi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol ise AB Hibe Programları kapsamında sürdürülen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK’ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi” başlığı altında hazırlanan ’Değişim Atölyesi’ projesi kapsamında bugüne kadar 9 ilde drama eğitimi verildiğini kaydetti. Erol, projeye dâhil olan Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederek kadınların yaşamında değişim ve dönüşüme neden olabilecek her türlü girişimin önemli olduğunu belirtti. Kadınların aldıkları drama eğitiminin ardından kendilerine olan güvenlerinin arttığına ve yaşama daha umutlu bakabildiklerine dikkat çeken Erol “Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Kadınların bu bilince sahip olması özel bir önem taşımaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.