Kuşadası’nda Turizm Sempozyumu

Kuşadası’nda Turizm Sempozyumu

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ADÜ Turizm Fakültesinin düzenlediği “2014 Yılı Türk Turizminin değerlendirilmesi ve 2015 yılından beklentiler” sempozyumu yapıldı.Üniversite öğrencilerinin ka...

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ADÜ Turizm Fakültesinin düzenlediği “2014 Yılı Türk Turizminin değerlendirilmesi ve 2015 yılından beklentiler” sempozyumu yapıldı.

Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan Kaymakam Muammer Aksoy, turizmin refah düzeyi ile ilişkili olduğunu belirterek, son yıllarda turist gönderen ülkelere refah düzeyi artan Çin’in eklendiğini kaydetti. Kaymakam Aksoy, “Kuşadası’nda turizm için ortak hareket etmenin gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kuşadası Setur Marina müdürü Çağlar Altuntaş, Yat turizminin ülkemiz ve dünyadaki yansımalarını anlattı.Türkiye’nin mega yat üretiminde 4. Sıraya yerleştiğini söyleyen Altuntaş, “Türkiye’nin ucuza gitmesine gönlüm razı olmuyor. Nitelikli ürünler sunup yüksek fiyatlara, yüksek kaliteye satmalıyız” dedi. Aydın Rehberler Odası Başkanı İsa Levent Gürçavdı, “Türkiye dünyadan bakıldığı zaman tarihsel ve kültürel değerler açısından dünyanın en önemli bölgesi. Anadolu tarihin her döneminde farklı şeylerin olduğu, önemli ilklerin gerçekleştiği bir yer. Yirmi yıl önce Türkiye’ye 2 milyon turist gelirken, bunların yüzde 45 i en az 3 tane değişik müze geziyorken, bu gün Türkiye’ye gelen 34 milyon turistin sadece yüzde yirmi veya yirmi ikisi müze geziyor. Rehberler Türkiye’yi en iyi tanıtabilecek insanlardır. Bölgenin tanıtımında rehberler biraz daha aktif olursa, kültürel turlara daha fazla yönlendirebilirsek daha fazla iş alanı yaratmış oluruz. Turisti her şey dahilde otelden çıkmak istemiyor, çıkartmaya çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

TÜRSAB adına sempozyumda bir konuşma yapan TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Yırtımcı 2014 yılının turizm açısından eksileriyle artılarıyla geride kaldığını belirterek “Esas konu 2015.. Ben 2015’in zor geçeceğini düşünüyorum. Çünkü zor bir dönemden geçiyoruz. Avrupa pazarı çok zor bir süreçten geçiyor, görünen o ki Avrupalı Turist kemer sıkacağa benziyor” diyerek turizmcilerin ve esnafın dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Sempozyum öğrencilerin sorularıyla sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.