Kuşadası’nda Vektörel Mücadele Sürüyor

Kuşadası’nda Vektörel Mücadele Sürüyor

Kuşadası Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte vektörel mücadeleye hız verdi.Hava sıcaklığının 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, böcek, kene ve haşerey...

Kuşadası Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte vektörel mücadeleye hız verdi.

Hava sıcaklığının 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde halk sağlığını tehdit eden sivrisinek, böcek, kene ve haşereye karşı periyodik ilaçlama yapan Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 1 Haziran tarihinden itibaren ise ULV cihazları ile başlattığı sivrisinek ve karasinek mücadelesini sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevreye, bitkilere ve insanlara zarar verme riski taşıyan vektörlere karşı mücadeleye ağırlık verdi. 29 personel ve 9 araçla kesintisiz olarak sürdürülen ilaçlama çalışmaları ile Kuşadası’nın tüm mahallelerindeki cadde, sokak ve açık alanlar ile durgun sular, rögarlar, foseptik kuyuları, dere kenarları, kanallar, havuzlar, bataklık alanlar, binaların bodrum katları ile çöp konteynerleri larvaya karşı düzenli olarak ilaçlanıyor. Mistblower, araç üstü pülverizatör, ve elde taşınabilir termal sisleme cihazının yanı sıra 7 adet ULV cihazı ile de saat 19.00-24.00 saatleri arasında tüm mahallelerde sivrisinek, karasinek ve yakarcaya karşı ilaçlama yapılıyor. Öte yandan açık alanlarda kene, hamam böceği ve kemirgenlere karşı da mücadele yürütülüyor.

Periyodik ilaçlama programının yanı sıra; vektörel mücadele ekibi tarafından vatandaşlardan gelen şikayetler, yerinde yapılan kontrollerle değerlendirilerek takip sistemi sayesinde araçlar bölgeye yönlendirilerek anında müdahale sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.