Kuşadası’ndaki heyelan bölgesi için ihale açılıyor

Kuşadası’ndaki heyelan bölgesi için ihale açılıyor

Kuşadası Belediyesi, 2014 yılının Kasım ayında Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle oluşan zemin hareketliliğini d...

Kuşadası Belediyesi, 2014 yılının Kasım ayında Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle oluşan zemin hareketliliğini durduracak projenin ihalesini yaptı.

Bölgede zemin stabilizasyonunu sağlamak amacıyla hazırlanan “Çift Sıra Kazıklı Koruyucu İstinat Yapısı ve Palyeli Şev Tanzimi Projesi” ihalesi ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmalara en kısa süre içerisinde başlanacak.

Üç yıl önce Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda yer alan bir inşaatın bitişiğinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evleri boşaltılan vatandaşların yaşadığı sorunun giderilebilmesi amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Toprak kaymasının yaşandığı ilk günden itibaren mağdurları yalnız bırakmayan ve sorunun çözümü için 36 ayda kira yardımları da dahil olmak üzere toplam 2 milyon 180 bin TL harcama yapan Kuşadası Belediyesi, sorunun kalıcı olarak çözümünü sağlayacak zemin stabilizasyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan üç alternatifli şev stabilizasyon projesinden “Çift Sıra Kazıklı Koruyucu İstinat Yapısı ve Palyeli Şev Tanzimi Projesi” için ihale gerçekleştirdi.

İhale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından yüklenici firma çalışmalarına başlayacak. Bölgede zemin kaymasını durdurmak ve zemin stabilizasyonunu sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar, İller Bankası tarafından onaylanan kredi ile finanse edilecek. Öte yandan konu ile ilgili hukuki süreç devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.