Kutsal Ramazan ayı

Değerli okurlar halkımızın on bir ayın sultanı dediği kutsal ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bütün Müslüman âlemi bu kutsal ayda hayır yapmayı fakirlere yardım etmeyi çok isterler.

Çünkü bu ayda sevapların yazıldığı açların halinden toklar bir gün aç kalarak açlığın ne olduğunu daha iyi anlayarak fakirlerden yardımlarını esirgememek için önemli bir ilahi fırsattır.

Tüm Müslüman âlemine ve ulusumuza hayırlı olsun.

Ramazanların esas amacı, toplumdaki bireylerin kaynaşması, dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarının kuvvetlenmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması açısından önemlidir.

İnsanların teravi namazlarında bir araya gelerek, sohbet muhabbet ve saygı göstermeleri daha bir güzel olur, birlik ve beraberlik içerisinde samimi duygular bu kutsal ayda ortaya çıkar.

Ramazan ayının en büyük faydalarından bir tanesi de sevgi, mutluluk, yardımlaşma ve güzel duyguların içerisinde bir aylık oruç ibadetinin sonlanmasıdır.

Gerçek bir din adamı diyor ki: “Eğer dininiz inanmayanları öldürmeyi, kadınları dövmeyi, tecavüz mağdurlarını cezalandırmayı, kız çocuklarını on yaşında evlendirmeyi destekliyorsa,

Siz yukardaki Allaha değil, aşağıdaki şeytana dua ediyorsunuz. “

İnanmadığı halde, inanmış gibi görünüp karşısındaki saf, duru inançlı insanları, kişisel çıkarı için kullanan çıkarcılara, gençlik yıllarımdan beri öfke duydum.

İstismar edilen; dinî inanç da olur, ideoloji de olur. Aralarında hiç fark yoktur. İkisinin de ortak paydası istismardır.

İnsan kılıklı yaratıklar, yeter ki istismar etmeyi kendilerine kazanç yolu seçmesin; biri 'din' adına istismar eder; diğeri ülkü' adına.

Bu istismarcılık yalan dolan fetva verenler hep ramazan ayında mantar gibi ortaya çıkıyorlar.

Bu dinin aydınlık belgesinin insanlara açık ulaştırılması, ticaretten uzak, siyasetten uzak, öfkeden, şiddetten uzak, ötekileştirmeden uzak, iç sorunlarına bulaştırılmasından uzak, dini din olarak doğru şekilde öğretme çabasıdır.

“DİN TOPLAYICI, SİYASET AYRIŞTIRICIDIR”

Bazıları kişisel menfaatten uzak kalıp daha fedakâr olabilmeyi, diğerini düşünebilmeyi önerir. Çıkar ilişkileri dinin içine yerleşince, din buluşturmak ve birleştirmek yerine ayrıştırma ve kavga aracı oluyor.

Bu kutsal ramazan ayında bazı kişiler Allah rızası için değil de sırf kendini göstermek için iftar sofraları kurmaları bilmem hayıra vesile olur mu?

Şimdi belediye başkanları da kendilerini kanıtlamak ve toplumun gözüne girmek için bu mübarek ayda yarışa girerler.  Hani bir Çin Atasözü var ya “Sen bana bir öğün balık yedireceğine balık tutmayı öğret her gün yiyim” der.

Sadece bir ay fakirleri düşünmek değil bunları da kimseye muhtaç olmadan insan gibi yaşamalarını sağlamak siyasilerin ve başta hükümetlerin görevidir.

Ülkemizde Mezhepler ve Cemaatler toplumu ayrıştırıyor.

“ Sevgi ve hoş görü her acıya ilaçtır.”

Çok özlü ve anlamlı bir cümle; Gerçekten yüreğinde sevgi beslemeyen insan ot gibidir.

Koca Yunus ne diyor;

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim

Dünya kimseye kalmaz

Yine Koca Yunus der ki

Çalışmadan zengin olanın,

Kitapsız bilgin olanın,

Sermayesi din olanın,

Rehberi şeytan olurmuş.

Kutsal Ramazan ayı bütün İslam âlemine ve ülkeme hayırlar getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.