Kut’ül Amere Zaferi Aydın’da Konuşuldu

Kut’ül Amere Zaferi Aydın’da Konuşuldu

Aydın İl Halk Kütüphanesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında “Kut’ül Amere Zaferi Türk Tarihi Açısından Önemi” konulu konferans düzenlendi.Aydın İl Halk Kütüphanesi Salonun da düzenlenen konfer...

Aydın İl Halk Kütüphanesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında “Kut’ül Amere Zaferi Türk Tarihi Açısından Önemi” konulu konferans düzenlendi.

Aydın İl Halk Kütüphanesi Salonun da düzenlenen konferansa Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Gümüş, konuşmacı olarak yer aldı. Yrd. Doç. Dr. Musa Gümüş, sunumu’nda Kut’ül Amere Zaferi sonuçları itibarı ile Çanakkale Zaferinden sonra en büyük zaferlerden biri olduğunu belirterek, Anadolu Türklüğünün muketaratının yeniden çizildiği bir zafer olduğunu söyledi. Kut’ul Amere Zaferi, milli devlete geçiş imkanı sağlayan önemli aralığı ve kilometre taşı olduğunu ifade eden Gümüş, Türk ordusu karşısında İngiliz’in bin 500 yıllık tarihinin en büyük yenilgisi olarak tarihte yerini alacağını kaydetti.

Kut’ül Amere Zaferin 140 günlük büyük kuşatmanın arkasından geldiğini belirten Gümüş, “Eğer ordumuz bu zaferi kazanmamış olsaydı İngiliz ordusu kuzeyde Erzurum’a kadar çıkacak ve Ermeni devletinin kurulması, güneyde Kürdistan devletinin kurulması, doğuanadolu toprakların Rus egemenliğine geçmesi, bütün mezapotomyanın İngiliz egemenliğine geçmesi ve yüzyıllarca Türklüğün öz yurtları olan Maraş, Antep gibi önemli kültür şehirlerin Fransız işgalinde olması ve bütün Akdeniz şeridinin İtalyan hakimiyetine geçmiş olacaktı” dedi.

Düzenlenen konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Nusrettin Debre, Şube Müdürü Mehmet Taşkın, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İhsan Can, Müdür Yardımcısı Ayşen Öcalan, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Baranoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ADÜ öğrencileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.