Labioplasti İle Cinsel Organ Estetiği

Labioplasti İle Cinsel Organ Estetiği

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, labioplasti ile cinsel organ estetiği operasyonları hakkında bilgi verdi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, labioplasti ile cinsel organ estetiği operasyonları hakkında bilgi verdi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın açıklamasında, “Kadın cinsel organı olan vajinanın iç dudakları, vajina ağzının her iki tarafında yer alan deri kıvrımlarıdır. Tıp dilinde labium minus veya labia minora, halk dilinde küçük dudak olarak adlandırılır. İç dudakların, dış dudaklardan hafifçe sarkacak kadar büyük olması herhangi sağlık sorununa yol açmaz. Estetik olarak burada kadınlar için hoş olmayan bir görünüm oluşur sadece. Cinsel organ iç dudakları, yabancı cisim ve bakterilerin vajina içine rahatça girmesini engelleyen bir bariyer görevi görür. İç yüzeyinden salgılanan sıvılar ile de sürekli nemli kalmasını sağlar. Fakat aşırı büyüklükte olan iç dudaklar, faydalarından daha fazla zarara yol açarlar. Böyle bir durumda ter, vücut atıkları ve diğer salgıların deri kıvrımları arasında birikerek kötü bir koku ortaya çıkarırlar ve hijyenik zorluğundan dolayı mantar enfeksiyonlarına da zemin hazırlarlar. İç dudakların büyük olması psikolojik sorunların da temelini meydana getirir. Kadınların büyük çoğunluğu bu tür bir problemi yaşasalar da sadece kendilerinde olduğunu düşündükleri için bir çözüm yolu da aramazlar. Ancak iç dünyalarına attıkları bu sıkıntı, aile hayatlarını da zaman içinde ciddi anlamda etkilemeye başlar. Bu nedenle bu tarz sorunları olan bayanların çekinmeden uzmanlara görünmeleri hem ruh hem de günlük yaşantıları için oldukça faydalı bir seçim olacaktır. Labioplasti ameliyatı olan tüm kadınlar ileride hamile kalıp doğum yapabilirler. Bu anlamda hiçbir sakıncası bulunmamaktadır” dedi.

“AMELİYAT NASIL GERÇEKLEŞİR?”

Opr. Dr. Nazmi Bayçın labioplasti ameliyatı ile ilgili olarak, “Labioplasti yani içi dudak küçültme ameliyatındaki en önemli noktalardan birisi ameliyat sonrasında herhangi bir iz kalmamasıdır. Gerçekleştirilen operasyonun bir iz oluşmayacak ve başkaları tarafından anlaşılmayacak şekilde yapılması önemlidir. Burada kıstas olarak şunu alabiliriz: Siz ameliyat olup yeterli süre geçtikten sonra bir kadın hastalıkları tarafından muayene edildiğinizde bir ameliyat geçirdiğiniz bu uzman tarafından anlaşılmıyorsa bu oldukça başarılı geçmiş bir operasyondur diyebiliriz. Hem operasyonu gerçekleştiren cerrah hem de hasta için bu başarıyı elde etmek önemlidir. Gerçekleştirilen operasyon standart iki tekniğe göre yapılabileceği gibi kişiye özel olarak da bir operasyon tasarlanıp uygulanabilir. Labioplasti ameliyatı hastane şartlarında gerçekleştirilmesi gereken bir operasyondur. Ameliyat sırasında genel ya da lokal anestezi uygulanabilir. Burada seçim hastanın tercihine göre yapılmaktadır. Bu operasyon teknik olarak yüksek seviyede ihtimam gösterilmesi gereken bir ameliyattır. Aksi bir durumda dudak kenarı girintili çıkıntılı bir görünümde iyileşebilir. Operasyon, normal koşullarda 40-50 dakika kadar bir sürede tamamlanır. Labioplasti ameliyatı sırasında kullanılan farklı teknikler mevcuttur. Hangisinin uygun olacağına hastanın beklentilerine paralel olarak ben karar veririm. Labioplasti ameliyatlarını çoğunlukla derin uyku eşliğinde lokal anestezi altında gerçekleştiriyorum” şeklinde konuştu.

“İYİLEŞME DÖNEMİ NASIL GEÇER?”

Ameliyat sonrası iyileşme dönemi için de Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Labioplasti operasyonu sonrasında pek fazla bir ağrı sızı hissetmeyeceksiniz. Ameliyat sonrasında bir miktar istirahat edip evinize gidebilirsiniz. Bu noktadan sonra da normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Dikiş yerlerinde kendi kendine eriyen ipler kullandığımız için de dikiş aldırma sıkıntısı oluşmayacaktır. Bu ameliyat sonrasında, cinsel organ bölgenizi temiz tutmak yeterli olur ve estetik dikiş uygulandığı için özel bir pansumana gerek yoktur. Buradaki tek kısıtlama cinsel ilişki konusundadır. Birkaç hafta boyunca ameliyat kaynaklı yaraların iyileşmesi için beklemek gerekir. Labioplasti pek riskli sınıfta bir ameliyat değildir ve sonrasında komplikasyon yani ameliyat sonrası problem çıkma yüzdesi de oldukça düşük seviyededir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek hafif ağrılarla iyileşme dönemini ayakta geçirirsiniz. Hızlı şekilde iyileşmesi ve ortaya çıkan sonuçlar oldukça yüz güldürücü olduğu için, kişilerin labioplasti sonrası memnuniyet yüzdesi gerçekten yüksektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.