Layd Goduva

Değerli okurlar bu günlerde bütün ülkeleri etkisi altına alan Korona virüs belası binlerce kişinin ölümüne neden oldu.

Ayrıca ülkelerin yönetimin de önemli sarsıntılar meydana getirdi. Birçok ülkeler yeterli önlemler almadıkları nedeniyle sağlık bakanları görevlerini bırakmak mecburiyetinde kaldılar.

Ülkemde hakkını yemeyelim sağlık bakanı neredeyse her akşam halkımıza gerekli bilgileri veriyor.

Ben şahsen Sayın Sağlık Bakanının bu açıklamalarını olumlu buluyorum.

Yerel yönetici olan Belediyelerimizin yardım toplamalarını da merkezi hükümet tarafından engellenmesini de son derece yanlış buluyorum.

Belediyelerimiz halkımıza şimdi yardımcı olmayacak da ne zaman olacak. Bunların engellenmesi son derece o şehirde yaşayan insanların aleyhine olan bir durumdur. Çünkü Merkezi Hükümet her yardımı halka ulaştırmakta sıkıntı çeker.

Ülkem de kin, nefret, öfke fırtınası yaşanıyor. Tabi bu fırtına bazı çevrelerce kasıtlı ve bilinçli bir şekilde yaşatılıyor.

Ama ne yazık ki, bu rezilliği yaşatanlar toplumun tümünü ya da bir kesimini rencide edici, kırıcı, yaralayıcı ifadeleri kullanmaktan hiç çekinmiyorlar.

İnsanlar; etnik köken, din ayrıştırması Güvensizlik hızla artıyor. Birlik ve beraberlik söylemleri ciddiye bile alınmıyor. Kamplaşma artıyor. Toplumda küllenmiş geçmişe ait ne varsa tartışma konusu ediliyor. İnsanlar şaşkınlık içinde! Ne adına bunlar yapılıyor, demokratikleşme ve özgürlük adına. Acaba gerçekten öyle mi?

TV’de ki açık oturumlarda veya gazete manşetlerinin, köşe yazılarının, TV’de konuşanları inanın içimiz burkularak izliyoruz. Doğru dürüst bir konuyu anlatmaktan aciz yorumcular ona buna çamur atmaktan başka bir işe yaramıyor. Böyle olur, buna gerekli önlem alınmazsa düşünen ve üreten beyinler yetiştiremezsek, gençleri gereği gibi eğitemezsek, gerçek başarının iç huzuru ve mutluluğu veremezsek ileride bu gençlikten ne bekleyebiliriz.

Prensipler geliştirecekleri onurlu hayatlar yaşatamazsak, sadece para ve bilgisayarla oyalanıp zaman öldürmelerine müsaade edersek gelecekte gençlikten bir şey bekleyemeyiz.

Ne olmak istediğini bilmeyen ve hayatının merkezine dizileri ve reytingi koyan gençler, nasıl bizim geleceğimiz olabilirler.

Ama bizler, bugünümüzü ziyan ettiğimiz gibi geleceğimizi de yok ediyoruz. Bu tabloyu görünce inanıyorum ki, korana virüs bile, insanlık kadar dünyaya zarar veremez!

 

Değerlerine sahip çıkmayan bir toplumda çözülüş kaçınılmazdır!

Girişimciliğin en önemli gereklerinden biri özgür düşüncedir. Kafalar ne kadar özgür olursa düşünceler de o kadar güçlü olacaktır. Özgürlüğün önü açıldıkça girişimcilikte gelişecektir.

Gençler kendilerine güvenmeli ve kendilerinden daha akıllı insanlarla çalışmalıdır.

LOYD GODİVA

resim-022.jpg

BU RESMİN MÜTHİŞ  

BİLENİMİZ VAR MI?

Belki bazı yerlerde üsteki resim ve heykele rastlamışsınızdır. At üstünde çıplak, utangaç bir kadın... Bu güzel kadının adı LADY GODİVA. Resim güzel olmasına güzel ama bir de hikâyesi var ki ben okuduğumda çok etkilendim. Belki benim gibi tarihe meraklı olan varsa ilgisini çekebilir. Hikâyeye göre:

"Lady Godiva, hem sadakatin, hem başkaldırının, hem tutkunun, hem şefkatin hikâyesidir. Halk 11. Yüzyıl’da İngiltere Coventry'de uygulanan ağır vergilerden isyan halindedir. Vergileri arttıran Lort Leofric'in eşi Lady Godiva halktan yana tutum alır. Eşini vergileri indirmesi yönünde ikna etmeye çalışır. Lady’nin ısrarından rahatsız olan Lord Leofric, eşine asla kabul edemeyeceğini düşündüğü bir teklif yapar. Lady Godiva'nın at sırtında, sadece saçlarına sarınarak, Coventry sokaklarını boydan boya geçmesi koşuluyla vergi yükünü azaltacaktır. Lady Golda’nın buna cesaret edemeyeceğine inanan Lord eşinin baskılarını bu şekilde kıracağını düşünür o an geldiğinde, Lady Godiva atının üzerinde vakur ve kendinden emin olarak geçişini yapar. Bu durumu öğrenen halk, dükkânlarını kapatır evlerine girer. Lady'nin onuruna kimse sokağa adımını atmaz, hiçbir pencerenin perdesi aralanmaz. Lady'nin bu cesur davranışı karşısında, ona duydukları derin saygıyı gözlerini kapatarak gösterirler. Lord Leofric eşine verdiği sözü tutar, vergileri, indirir. Bu olaydan sonra Lady Godiva'nın cesareti, kararlılığı, saflığı, tutkusu ve güzelliği pek çok sanatçıya ilham kaynağı olur."

Şimdi kıssadan hisse çok da... Halkı için bunu yapan kadını mı, vergiler i indiren lord'u mu yoksa bu asil davranışın karşısında asil davranan halkı mı daha çok tebrik etmeli?

Elbette halkının refahı için bu cesur tavrı sergileyen Lady Godiva bir kahramandır.

Bize de böyle fedakâr Layd Godiva gibi bir kahraman gerekli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum