Leıcester Cıty, Şampiyonluğa Koşuyor

Leıcester Cıty, Şampiyonluğa Koşuyor

İngiltere Premier Lig’in 25. haftasında Leicester City, deplasmanda Manchester City’i 3-1 mağlup etti ve en yakın rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı.Leicester City, İngiltere Pre...

İngiltere Premier Lig’in 25. haftasında Leicester City, deplasmanda Manchester City’i 3-1 mağlup etti ve en yakın rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı.

Leicester City, İngiltere Premier Lig’e aldığı galibiyetlerle damga vurmaya devam ediyor. Leicester, ligin 25. haftasında konuk olduğu Manchester City’i 3-1 mağlup etti. Leicester’a galibiyeti getiren gollerini 3. ve 60. dakikada Hunt ve 48. dakikada Mahrez kaydederken, Manchester’ın tek golünü ise 87. dakikada Sergio Agüero attı.

Bu galibiyet ile Leicester puanını 53’e yükselterek zirvedeki yerini korudu ve en yakın rakibi Tottenham ile arasındaki puan farkını da 5’e çıkardı. Bu sezon aldığı galibiyetler ile Avrupa basınında sıkça adından söz ettiren Leicester, şampiyonluk yolundaki bir büyük engeli daha geride bıraktı. Ligde sadece Arsenal’a evinde 5-2 Liverpool’a da deplasmanda 1-0 yenilen Leicester, ligin bitimine son 3 hafta kala deplasmanda oynayacağı Manchester United ve Chelsea maçlarına kadar şampiyonluk şansını devam ettirmek istiyor.

Leicester’da bu sezon takımı sırtlayan Cezayirli orta saha futbolcusu Riyad Mahrez ligde oynadığı 24 maçta 14 gol, 10 asistlik performans sergilerken, İngiliz golcüsü Jamie Vardy ise ligde mücadele ettiği 25 karşılaşmada 18 gol, 3 asist ile oynadı. Mahrez ve Vardy’nin bu performanslarını sürdürmesi halinde sezon sonu Avrupa transfer piyasasında çok ses getirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.