Libya Yerel Yönetimler Bakanı’ndan Gökçek’e Ziyaret

Libya Yerel Yönetimler Bakanı’ndan Gökçek’e Ziyaret

Libya Yerel Yönetimler Bakanı Badad G.M.Aabduljalil ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette, konuklarını Başkent’te...

Libya Yerel Yönetimler Bakanı Badad G.M.Aabduljalil ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette, konuklarını Başkent’te görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökçek, Bakan Badad G.M.Aabduljalil’e Ankara’ya daha önce gelip gelmediğini sordu. Ankara’ya ilk kez geldiğini ifade eden konuk Bakan Aabduljalil, "Bu da benim için bir şereftir" dedi.

Başkan Gökçek’in, ’Ankara’yı nasıl buldunuz?’ sorusuna ise konuk Bakan,"Sadece Ankara değil, Türkiye’ye geldiğimizden beri ilk güzel izlenimlerim; Türk halkının bize gösterdiği misafirperverlik. Bu da Türk halkının misafirperverliğinin tarihi bir davranış olduğunun zaten bir ifadesidir. Bizlerle ve başka ülkelerden gelen heyetlerle de aynı duyguları paylaşıyorlar. Bu ilk ziyaretimizdir ama son olmayacaktır" karşılığını verdi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’dan bu yana hareketli günler yaşadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, yaşanan darbe teşebbüsü ile ilgili konuklarına bilgi verdi. "Millet olarak inanılmaz bir birlik ve beraberlik gösterdik" diyen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Darbe girişimine halkımız çok büyük bir tepki gösterdi. 242 şehit verdik. Olayların içerisinde Ankara’da belediye olarak çok ciddi rol aldık. Halkı sokağa çıkardık kamyonlarla, iş makinelerimizle, otobüslerle yolları işgal ettik. Ve Allah’a hamd olsun atlattık."

"Teröre Karşı Aynı Safadayız"

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecini Libya Hükümeti ve halkı olarak yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Badad G.M. Aabduljalil ise, "Kahraman Türk halkının tepkisini Sayın Cumhurbaşkanınızın liderliğindeki halkın tepkisini çok takdirle ve onurla karşıladık. Libya halkı Türkiye’de olan bitenleri çok yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki halk hareketini çok mutlu bir şekilde takip ettik ve gurur duyduk. Ve darbe girişimini sert bir şekilde hemen kınadık" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda terör saldırılarını da kınadıklarını, karşısında olduklarını ve lanetlediklerini kaydeden konuk Bakan Aabduljalil, "Hükümet-halk olarak da teröre karşı Türkiye ile aynı saftayız, aynı mücadeleyi yürütüyoruz. Türkiye’de terör saldırıları karşısında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Başkan Gökçek daha sonra konuklarına Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı, Bakan Aabduljalil’e de günün anısına porselen bir plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.