Lozan Barış Antlaşmasının 91. Yılı Kutlandı

Lozan Barış Antlaşmasının 91. Yılı Kutlandı

Atatürk Düşünce Derneği’nin (ADD) Urla Şubesi önderliğinde ve Urla Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Cumhuriyetinin Tapu Senedi olarak kabul edilen Lozan Barış Antlaşması'nın 91. yılı Urla Demokrasi Meydanı’nda kutlandı.

- Atatürk Düşünce Derneği’nin (ADD) Urla Şubesi önderliğinde ve Urla Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Cumhuriyetinin Tapu Senedi olarak kabul edilen Lozan Barış Antlaşması'nın 91. yılı Urla Demokrasi Meydanı’nda kutlandı.

Urla Sloowfood’un da katkılarıyla iftar saatinde ikramlar sunulduktan sonra müzik dinletisi ve şiirler okundu. CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Danışmanı aynı zamanda Latife Hanım Köşkü Müdürü olan Ahmet Gürel ve Urla Halkı katıldı. Programın açılış konuşmasını ise Atatürkçü Düşünce Derneği urla Şube Başkanı Ali Yanal yaptı. Cumhuriyet’e Canverenler Belgeseli’nin sinevizyon gösterisinin ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan; “ Beş buçuk ay süren bu konferans kurucu bir belgedir. Hiçbir egemenlik kudret sağlanmadan kazanılamaz. Lozan olmasa Cumhuriyet’in hiç bir anlamı yoktu. Lozan 1923 sıralaması başlığında en önemlisidir ve Cumhuriyet’in gerekli şartıdır.” ifadesinde bulundu.

Program sonunda teşekkür çiçeklerini takdim eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Lozan’a, ilkelerimize ve vatanımıza sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 91. YILI KUTLANDI

LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 91. YILI KUTLANDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.