Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Kağıthane’ye Taşındı

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu Kağıthane’ye Taşındı

Kağıthane’ye taşınan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binası törenle açıldı.Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Kağıthane’deki Polat Ofis’te bulunan yeni hizmet binası, düzenlen...

Kağıthane’ye taşınan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binası törenle açıldı.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun Kağıthane’deki Polat Ofis’te bulunan yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Macaristan Güvenlik Politikaları ve Uluslararası İşbirliği’nden Sorumlu Devlet Bakanı Istvan Mikola,Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirterek, iki ülkenin son yıllarda benzer hedefler üstlendiğini söyledi.

Mikola, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin önemli bir seviyeye ulaştığını kaydetti. Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise, bu etkinliğin Türkiye ile Macaristan arasındaki güçlü bağı gösterdiğini ifade ederek, “Yeni hizmet binasının açılması, iki tarafın birbiriyle uyumlu çalışmasının bir sonucu olarak görünüyor” dedi.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrick Balazs de, "Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılması, yoğun Macar-Türk ilişkilerinin başarılı bir sonucu olarak görüyoruz. Bu binanın gelecekte bunun gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

“KAĞITHANE ULUSLARARASI DİPLOMASİDE TERCİH EDİLEN BİR İLÇE”

Ulusal ve uluslararası birçok kurumun temsilcisinin de katıldığı açılışta, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Kılıç, "Türkiye ve Macaristan son yıllarda her alanda önemli işbirliklerine imza atıyor. Kağıthane’mize taşınan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu da görünen o ki bu önemli işbirliklerinin merkezi olacak. Kağıthane’nin son yıllarda birçok alanda olduğu gibi uluslararası diplomaside de tercih edilen bir ilçe olması bizim için ayrıca bir mutluluk kaynağı’’ ifadelerini kulandı.

Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’nun yeni yeri; Macar Eximbank’ın Türkiye temsilciliğini, ALX Polat Dış Ticaret’i ve Macar Kültür Merkezi’ni bünyesinde barındırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.