Mahalle kadınlar yazarlarla buluşuyor

Mahalle kadınlar yazarlarla buluşuyor

Konak Belediyesi, mahalleli kadınlar için okuma günleri başlattı. Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce organize edilen ve mahalle muhtarlarının da katkı koyduğu “Mahalleli Kadınlar Kitap Oku...

Konak Belediyesi, mahalleli kadınlar için okuma günleri başlattı. Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce organize edilen ve mahalle muhtarlarının da katkı koyduğu “Mahalleli Kadınlar Kitap Okuyor” adlı etkinliğin ilk konuğu ünlü Yazar Canan Tan oldu.

Kent sakinleri için düzenlediği etkinliklerle fark oluşturan Konak Belediyesi, son olarak mahalleli kadınlar için okuma günleri başlattı. Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce organize edilen ve mahalle muhtarlarının da katkı koyduğu “Mahalleli Kadınlar Kitap Okuyor” adlı etkinliğin ilk konuğu ünlü Yazar Canan Tan oldu. Türk edebiyatının başarılı kadın yazarlarından biri olan, yazdığı “Piraye” ve “Çikolata Kaplı Hüzünler” adlı kitapları satış rekorları kıran yazar Tan’ın mahalleli kadınlarla buluştuğu etkinliğe Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Yeşiltepe, Güngör, Mecidiye ve Lale mahalleleri sakini kadınların yanı sıra muhtarların da katıldığı okuma etkinliği büyük ilgi gördü.

Mahalle sakini kadınların merakla dinlediği söyleşide yazar Tan, anılarını paylaştı. Kendisini bildi bileli okuduğunu dile getiren Tan, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Basın Yayın Bölümünü dereceyle kazanmasına rağmen babasının isteğiyle eczacılık okuduğunu, mezun olduktan sonra da yazmaya başladığını söyledi. İzmir’e yerleştiği yıllarda ilk olarak tanınmamak için rumuz kullanarak yazılar yazmaya başladığını dile getiren Tan, “1996’da Aziz Nesin’in birinci ölüm yıldönümünde mizah öyküleri yarışmasına katıldım ve bu yarışmanın sonunda ‘İster mor, ister mavi’ adlı dosyam yüzlerce eser arasından sıyrılarak basıldı” dedi.

Türkiye’nin ilk kadın mizah yazarı

Türkiye’de mizah öyküleri kitabı olan ilk kadın yazar unvanını kazandırdığını anlatan Tan, “Bu başarımın ardından Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü Yarışması birinciliğini kazandım. Mizah alanında kazandığım başarılardan sonra edebi tarzımı değiştirerek ciddi kitaplar yazmaya karar verdim ve bu konuda yoğun çalışmalara başladım. 2002’de yetişkinlere yönelik ilk öykü kitabım olan ‘Çikolata Kaplı Hüzünler’, 2003’te de benim içim milat sayılabilecek ‘Piraye’ kitaplarımı okuyucularımla buluşturdum. Bu iki kitabım çok sattı ve yazar olarak başarılarım hep sürdü” diye konuştu.

Söyleşide Yazar Tan, kendisi hakkında sorulan soruları da büyük bir içtenlikle yanıtladı. Etkinliğin sonunda Tan, kadınlar için kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.