Mahkeme Haksızlığa ‘Dur’ Diyecek mi?

Mahkeme Haksızlığa ‘Dur’ Diyecek mi?

Kapatılan Aydın İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımında yaşanan kriz devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi konuyu yargıya taşıdı. 25 Aralık’ta yapılacak mahkemenin haksız paylaşıma ‘dur’ demesi bekleniyor.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Kapatılan Aydın İl Özel İdaresi’ne ait malların paylaşımında yaşanan kriz devam ediyor. Belediyeleri AK Parti'li adayların kazandığı illerde büyükşehir belediyelerine devredilen özel idarelere ait milyarlarca liralık taşınmazlar, CHP ve MHP’nin kazandığı illerde ise Maliye Hazinesi veya bakanlıklara devredildi. Özel idare malları üzerinden en sert tartışmaların yaşandığı illerin başında gelen Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, valiliğin yaptığı devirle ilgili dava açtıklarını söyleyerek, “Aydınlıların vergileriyle edinilen malların Aydınlılarda kalmasını istiyoruz. Dava açmamızın nedeni de budur” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 585 DAVA AÇMIŞTI

Aydın Büyükşehir Belediyesi kapatılan İl Özel İdaresi'nin mallarının paylaşımı kararlarının iptali için yargı süreci başlatmış ve idare mahkemelerinde 585 dava açmıştı. Bu davalardan ilki 25 Aralık 2014 tarihinde Aydın 2. İdari Mahkemesi’nde görülecek. Kapanan Aydın İl Özel İdaresi’nin 986 taşınmazından sadece 26 tanesinin belediyeye verilmesi ‘haksız, adaletsiz ve insafsız’ olarak değerlendirilirken mahkemenin haksız paylaşıma ‘dur’ demesi bekleniyor.

AK PARTİ'Lİ BELEDİYELERE DEVREDİLMİŞTİ

Özel idarelere ait mallar, AK Parti'nin kazandığı büyükşehirlerde belediyelere devredildi. Denizli’de valilik bünyesinde kurulan mal dağıtım komisyonu, özel idareye ait bütün malları AK Parti'li belediyeye devretti. Buna karşılık CHP ve MHP'nin kazandığı illerde ise mallar, Hazine ve bakanlıklara devredildi. Aydın’ın CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin yanısıra CHP'li İzmir ve MHP'li Manisa belediyeleri de aynı sıkıntıyı yaşadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.