Makedonya göçmenleri Efeler’de buluştu

Makedonya göçmenleri Efeler’de buluştu

Aydın’da yaşayan Makedonya göçmenleri, “19. Bahar Buluşması Gecesi” düzenledi. Geceye Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Makedonya göçmenleri yoğun katılım gösterdi.

Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Aydın’da yaşayan Makedonya göçmenleri, “19. Bahar Buluşması Gecesi”nde bir araya geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Elit Restoran’da düzenlenen geceye Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgay Gülcan’ın yanı sıra Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Başkan Adayı Mesut Özakcan ile çok sayıda davetli katıldı.

"HER ZAMAN YANINIZDA OLDUK"

“Makedonya’dan gelen Efelerli hemşerilerim” diyerek söze başlayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği 19. Bahar Buluşması Gecesinde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Burada gördüklerim beni çok mutlu etti. Hep birlikte buluşup gelenek ve görenekleri devam ettiriyorsunuz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içindesiniz. Bu tür çalışmaları ve birlikteliği bırakmayın. Efeler Belediyesi olarak her zaman yanınızda olduk, destek verdik. Önümüzdeki beş yılda da Efeler ailesinin ferdi olarak gördüğümüz Makedonya’dan ülkemize gelerek Aydın’a yerleşen göçmen kardeşlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Murat Mtracı, Dicle-Hande ve Makedonyalı sanatçı Angel Stoyanov’un şarkılarıyla eğlenen Makedonya göçmenlerine, oyunlarda Başkan Özakcan da eşlik ederek halay çekti. Turgay Gül ve İzmir Güreliler Forklör Ekibinin gösterisi beğeni topladı. Makedonya şarkıları ve danslarının yer aldığı gece, geç saatlere kadar devam etti.

makedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-001.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-002.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-003.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-004.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-005.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-006.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-007.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-008.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-009.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-010.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-011.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-012.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-013.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-014.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-015.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-016.JPGmakedonya-gocmenleri-efeler’de-bulustu-017.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.