Maliye Bakanı Naci Ağbal:

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, varlık barışına yönelik olarak varlıklarını bir yıl içinde getirmeleri gerektiğini belirterek, “Bildirilen veya beyan edilen varlıklar getirilmezse yararlanamayacak. Parayı g...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, varlık barışına yönelik olarak varlıklarını bir yıl içinde getirmeleri gerektiğini belirterek, “Bildirilen veya beyan edilen varlıklar getirilmezse yararlanamayacak. Parayı getirmiş olması nedeniyle vergi incelemesi yapılmayacak. Beyan nedeniyle inceleme kovuşturma yapılamayacak. İdari kovuşturma olmayacak. Mutlak koruma yok. Genel hükümler varlıkları getirenler için geçerli” dedi.

Bakan Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Ağbal, varlık barışının üç defa yapıldığını hatırlatarak, “Bu düzenleme ile bu defa bazı farklılıklar ifade ediyor. Bu düzenlemede 31 Aralık 2016’ya kadar para altın menkul kıymet ve diğer araçları banka ve aracı kurumlara bildiren bu tarihe kadar da varlıklarını Türkiye’ye getirenler yararlanacak. Tanımazların alacakları olanlar bildirmek suretiyle paraya çevirmek suretiyle bir yıl içinde yararlanabilecekler. Diğer kişilerin nam veya hesabına bildirebilecekler. Doğrudan doğruya yurtdışındaki varlığını borcunu kapatmak için kullanırsa bu düzenlemeden yararlanmış oluyor. Normalde böyle bir borç bilançodan düşerse vergi çıkar. Kurumlar vergisi demeden borcunu ödeme hakkı getirmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Ağbal, varlık barışına yönelik olarak varlıklarını bir yıl içinde getirmeleri gerektiğini söyleyerek, “Bildirilen veya beyan edilen varlıklar getirilmezse yararlanamayacak. Parayı getirmiş olması nedeniyle vergi incelemesi yapılmayacak. Beyan nedeniyle inceleme kovuşturma yapılamayacak. İdari kovuşturma olmayacak. Mutlak koruma yok. Genel hükümler varlıkları getirenler için geçerli. Parasını getirmiş başkaca hakkında soruşturma açılmasını gerektiren bulgu emare yok. Sadece paranın getirilmesi gerekçe gösterilerek soruşturma açılamaz. Kişi hakkında farklı nedenle yürütülen soruşturma varsa, diğer delillere göre herhangi bir soruşturma açılması gerekiyorsa açılacak. Mutlak koruma yok. Parasını beyan etmiş olması nedeniyle dava açılamaz diyor. Geçmişten ödenmeyen verginin ödenmesinden kurtulması gibi bir şey mümkün değil. Devam eten vergi incelemeleri açısından da mahsup imkanı getirmiyor. Paranın getirilmiş olmasını koruma kalkanı haline getirmiyoruz. Kara para aklama ile terör örgütü ile mücadele konusunda mücadeleyi yürüteceğiz. PKK meşru görünümlü yapılar üzerinden bir şekilde finans sağlamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.