Maltepe’de İran rüzgarı esecek

Maltepe’de İran rüzgarı esecek

Maltepe Belediyesi’nin girişimleriyle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası etkinlikleri başladı.Maltepe Belediyesi tarafı...

Maltepe Belediyesi’nin girişimleriyle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası etkinlikleri başladı.

Maltepe Belediyesi tarafından yapılan girişimlerle Türkiye ile İran arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İran Kültür Haftası başladı. Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi” isimli sergiyle başlayan etkinlikler 5-9 Mayıs tarihleri arasında devam edecek.

Etkinlikler kapsamında İran kültürünü, el sanatlarını tanıtan sergiler, geleneksel müziklerini müzikseverler ile buluşturan konserler, İran sinema filmlerinden örnekler sunulacak. “Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi” adlı serginin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit ile davetliler katıldı.

Sergi alanında kurulan stantlarda İran’dan gelen ustalar el emeklerini ve hünerlerini sergileyerek ince işçilikle çeşitli eserler yaptı. Gümüş işçiliği yapan Said Ocağhı, “İran’dan telkari gümüş getirmişim. Hepsi kendi işlerimiz. İran telkarisi değişik bir şey. Yapıldktan sonra beyaz altın suyu vurulur ve rengi değişmez. Kararmaz hiçbir zaman” dedi.

erginin açışını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit birlikte yaptı. İkili daha sonra sergiyi gezdi. Burada konuşan Başkan Ali Kılıç, “İran Kültür Günleri’nin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İran bizim için çok önemli. Kültürel anlamda birbirimizden çok beslendiğimiz bir ülke. İnanışların beşiği olan kültürlerin mutfağı olan İran’ı tam tanıyamamışız. İlişkilerimiz siyasi olaylar nedeniyle zaman zaman badireler atlatmış olsa da geçen yıl İran’a yaptığımız gezide gördük ki İran halkı ile Türk halkı etle tırnak gibi birbirine o kadar yakın” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında İran Kültür Ataşesi Abdülreza Raşit, Başkan Ali Kılıç’a Maltepe’nin simgesi olan bakır pirinç hat ve ağaç süslemesiyle yapılmış bakireler anıtının bir maketini hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.