Mamak’ta mobil anaokuluna son başvuru tarihi 30 Eylül

Mamak’ta mobil anaokuluna son başvuru tarihi 30 Eylül

Mamak Belediyesinin hayata geçirdiği alternatif eğitim projesi olan mobil anaokuluna kayıtlar için son başvuru tarihi 30 Eylül olarak açıklandı.Eğitime yönelik desteğini her geçen gün artıran Mamak Be...

Mamak Belediyesinin hayata geçirdiği alternatif eğitim projesi olan mobil anaokuluna kayıtlar için son başvuru tarihi 30 Eylül olarak açıklandı.

Eğitime yönelik desteğini her geçen gün artıran Mamak Belediyesi dezavantajlı bölgelere yönelik hazırladığı mobil anaokulu uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. 3-6 yaş gurubu minikleri için özel olarak tasarlanan otobüsle miniklere hem eğlence hem de eğitim ulaştırılıyor.

“Bir anaokulunda olan bütün eğitimler veriliyor”

Mobil anaokulunun her geçen yıl öğrenci sayısını düzenli olarak artırdığını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bir AB projesi olarak hayata geçen mobil anaokulu uygulamasıyla; bizden kaynaklanmayan ve aşılamayan bir takım sorunlar nedeniyle Mamak’ta miniklerin eğitimden mahrum kalmasını istemiyoruz. Dolayısı ile tam bir anasınıfı şeklinde dizayn edilen mobil anaokulumuzun içerisinde eğitim araç gereçleri, öğretici oyuncaklar ve birçok materyal bulunuyor. Otobüsün içerisinde bir anaokulunda olan bütün eğitimler veriliyor. Böylelikle mobil okulumuz çeşitli sorunlara yönelik bir takım akılcı çözümler sunulabiliyor” şeklinde konuştu.

“Güzergahlar belirlendi”

Günde iki mahalle gezen mobil anaokulunun 2017-2018 eğitim öğretim yılı güzergahı ise, Yeşilbayır, Bahçelerüstü, Gülveren, Kutlu, Misket, Hüseyingazi, Küçükkayaş, Büyükkayaş mahalleleri ve Yeni Mamak projesi kapsayan mahalleler olacak. Mobil anaokulu uygulamasından vatandaşlar tamamen ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.