Manisa Aat’de Yapılan Çalışmalar Denetlendi

Manisa Aat’de Yapılan Çalışmalar Denetlendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Manisa merkeze inşa ettiği atıksu arıtma tesisinde zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ya...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Manisa merkeze inşa ettiği atıksu arıtma tesisinde zemin iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaları Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran yerinde inceledi.

Manisa’nın geleceğine yapılan önemli yatırımlardan biri olan merkez atıksu arıtma tesisinde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, tesiste yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başaran’a Şube Müdürü Taner Avan eşlik etti. Zeminin yumuşak ve gevşek yapıda bulunması nedeniyle zemin iyileştirme imalatları yapılıyor. Zeminde yapılan iyileştirme işleminde su ve çimento karışımı büyük bir basınçla yer altına enjekte edilerek, bu sayede belirlenen noktalarda zemine doğru 25 metre uzunluğunda kolonlar oluşturuluyor. Ek olarak yapılmaya başlanan kolon imalatları ile birlikte kolon sayısı toplam 5 bin 679 tane olacak.

“Tesis daha sağlam bir temel üzerine oturtulacak”

Tesiste yapılan çalışmaları incelemeye giden Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, tesisi sağlam bir zeminin üzerine oturtmak için dikkatli bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, “Onaylı projemizde zemini sağlamlaştırmak için jet grout dediğimiz yerin altında kolonlar oluşturduğumuz çalışmalarımızı yapmıştık. Zeminde akan su çökellerinin taşıma gücü açısından risk oluşturduğunu mekanik sondaj ve CPT çalışmaları ile öğrenmiştik. Bunun ardından İller Bankası ile ilk projeye ilaveler yapıldı. Bildiğiniz gibi tesisimiz büyük bir alan üzerine inşa ediliyor. Geçtiğimiz hafta imalatlarına başladığımız yer altı kolonlarının toplam uzunluğu 131 bin 603 olacak. 4 aylık bir süreçte tamamlanacak olan söz konusu çalışmalardan ve gerekli testlerin yapılmasının ardından betonarme imalatlara başlanacak. Yüklenici firma şu an yapılan işlem için 3 araç kullanıyor. Bu sayının artması için görüştük. Araçların sayısı artınca süreç de hızlanmış olacak. 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde toplam 5 bin 679 tane yapılacak olan kolonun 500’ü tamamlandı” açıklamalarını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.