Manisa CHP’den Alternatif 30 Ağustos Kutlaması

Manisa CHP’den Alternatif 30 Ağustos Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramında alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Son üç yıldır Zafer Ba...

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramında alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Son üç yıldır Zafer Bayramı kutlanamıyorsa son 11 bayramın 8’i kutlanamamışsa bu ülkeyi yöneten zihniyette bir sorun var demektir” dedi.

CHP Manisa İl teşkilatı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet meydanındaki Milli Egemenlik Anıtında alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. Törene CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, çok sayıda partili ve STK temsilcisi katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim İş Manisa Şubesi çelenklerini sundu. Çelenk sunumunun ardından CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“Bugün bir Zafer Bayramında daha alternatif çelenk koyma töreni yapmak zorundayız” diyen Özel, “Bunun bir sebebi var. Sabah yapılan resmi törende buraya valiliğin çelengi konulurken, bu ülkeyi cumhuriyetten de önce kurulmuş, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisine bu çelengi koydurmayan zihniyet Türkiye Cumhuriyetinde alternatif çelenk sunma törenlerini zorunlu kılıyor. Gelmeden önce şöyle bir baktım. Bundan önceki 11 resmi bayramın 9’unda çeşitli sebeplerle bayram kutlamaları kaldırılmış. Elbette akan kan, akan gözyaşı yurdun dört bir yanından gelen şehit haberleri bugün eğlenceler düzenlemeye, kutlamalar yapmaya müsait bir ortam bırakmıyor” diye konuştu.

Son 3 yılda birçok bayramın çeşitli sebeplerle kutlanmadığına dikkat çeken Özel, şunları söyledi:

“Şunun altını çizmek gerekir ki birincisi bayram kutlamaları ve bayram törenleri bu ülkenin insanlarının kendi keyfinde eğlenceler yaptıkları günler değil, şehit kanıyla sulanmış olan bu toprakların ne zorluklarla kazanıldığını ve nasıl müdafaa edilmesi gerektiğinin akılda tutulduğu, pekiştirildiği, birbirine hatırlatıldığı günlerdir. Ayrıca eğer bir ülkede bayram kutlamaları erteleniyorsa, son 3 yıldır Zafer Bayramı kutlanamıyorsa son 11 bayramın 8’i kutlanamamış ise bu ülkeyi yöneten zihniyette bir sorun var demektir. Bu yüzden önümüzdeki süreçte hangi siyasi görüşten olursa olsun, bu ülkeye hükümet kurdurmaktan korkan, parlamento çalışırsa ‘Soruşturma dosyaları benim oğluma, eski bakanlarıma kadar ulaşır’ deyip ülkenin siyasetini bir kilitlenmeye sokan ve bu ülkede seçimden önce akmayan kan ve gözyaşından, seçimden sonra akmasından sorumlu zihniyete karşı birlik ve beraberlik içinde olmak durumundayız. Bugün buradan bundan sonraki bayramları hep birlikte coşku ve yasaklamalar olmaksızın kutlayabilmek için bu ülkedeki tüm yurtseverleri, tüm cumhuriyetçileri, tüm Atatürkçüleri, bu ülkenin tüm vatan evlatlarını malum zihniyete karşı birleşmekte ve güçleri en makul yerde birleştirmek suretiyle bu zihniyetin hükümranlığına son vermeye çağırıyorum. Bu alternatif kutlanan son 30 Ağustos Zafer Bayramı olsun. Hepinizin bayramını bir kez daha kutlarım. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın cumhuriyetçiler, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.