Manisa Eğitim-Bir-Sen eğitimdeki eksiklikleri sıraladı

Manisa Eğitim-Bir-Sen eğitimdeki eksiklikleri sıraladı

2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat döneminin sonuna gelinmesiyle birlikte gündemi değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “TEOG’un kaldırılması, yükseköğrenime giriş sis...

2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat döneminin sonuna gelinmesiyle birlikte gündemi değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, “TEOG’un kaldırılması, yükseköğrenime giriş sistemindeki değişikliğin gölgesi ve sarsıntısı altında günübirlik politikalar ve sürdürülebilir olmayan kararlar nedeniyle gerek eğitim-öğretim gerekse eğitim çalışanları olumsuz etkilenmiştir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, 19 Ocak’ta sona erecek olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunları olduğunu dile getiren Öner, ”Alan değişikliği taleplerinin karşılanmaması, öğretmen performans değerlendirmesi pilot uygulamasının oluşturduğu tedirginlik, yer değişikliği sürecinde yaşanan sorunlar, öğretmene karşı giderek artan şiddet gibi olumsuzluklar ne yazık ki eğitim-öğretim yılının ilk dönemine damgasını vurmuştur. Öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, yabancı dil pilot uygulaması, rehberlik hizmetlerinin hizmetin özüne uygun kurgulanamaması, teftiş sistemindeki dönüşümün tamamlanamadığı gibi rehberlik ayağının ihmal edilmesi, ortaöğretime geçişte yeni sürecin soru işaretleri içermesi gibi birçok konuda beklentileri karşılayan adımlar hâlâ atılmış değildir. Özetle, bir an önce yapılması gereken çok iş, çözüme kavuşturulmayı bekleyen onlarca sorun bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Eğitim sisteminin geleceğinin teminatı olan çocukların en iyi şekilde yetiştirmesi için tespit ettikleri eksikliklerin en kısa zamanda telafi edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Öner, taleplerini şöyle sıraladı:

"Günübirlik politikalar çözüm değil, sorun üretmektedir. Eğitimcilere yönelik şiddete Bakanlık seyirci kalmamalıdır. Eğitim yönetiminde kariyer liyakat esaslı olmalıdır. Mağdurlar haklarına kavuşturulmalı, itibarları iade edilmelidir. Öğretmen ihtiyacı ivedilikle karşılanmalıdır. Farklı istihdam modellerinden vazgeçilmelidir. Kamu vicdanını yaralayan mülakatla öğretmen atama yöntemi sona erdirilmelidir. Öğretmeni aktör olarak görmeyen performans değerlendirmesi kabul edilemez. Öğretmenlerin motivasyonunu artıran bir kariyer sistemi oluşturulmalıdır. İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler uygulanmalıdır. Eğitim yöneticileri işveren muamelesi görmemelidir. Yapılan alan değişikliği çözüm getirmemiş, problemi büyütmüştür. 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim heveslere değil gerçeklere dayanmalıdır. Rehberlik hizmeti öğretmenlik üzerine değil psikolojik danışmanlık üzerine kurgulanmalıdır. Ortaöğretime geçiş sürecinde doğacak problemler şimdiden öngörülmelidir. Okulların bütçe ihtiyacı karşılanmalıdır. Kamu görevlilerine kılık-kıyafet dayatılmamalı, darbe ürünü yönetmelik kaldırılmalıdır Bakanlık eğitimin paydaşlarına kulak vermeli, birlikte çalışmayı öncelemelidir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.