Manisa ilçelerinde altyapı çalışmaları devam ediyor

Manisa ilçelerinde altyapı çalışmaları devam ediyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Soma ilçesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarında da sona yaklaştı. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, S...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi kapsamında Soma ilçesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarında da sona yaklaştı. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde yer alan derede bin 400 metre temizlik çalışmasına başlarken, Salihli Kurtuluş Mahallesi’nde gerçekleştirdiği çalışmayla, yeni yerleşim alanı olan bölgedeki vatandaşlara sağlıklı ve güvenli altyapı temin edildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, mahalleleri sağlıklı altyapılarla tanıştırmaya devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Soma’nın 6 mahallesi daha yepyeni altyapılara kavuşuyor. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin merkez mahalleler ile arasında fark kalmasın diye yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşlar yıllardır yaşadıkları zorluklardan kurtuluyor. Bu kapsamda, Bozarmut, Heciz ve Kozluören’de içme suyu ve kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Akçaavlu ve Ularca’da içme suyu hattı döşeme çalışmaları noktalanırken kanalizasyon hattı işinde sona yaklaşıldı. Yırca Mahallesi’nde de sağlıklı altyapı için çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak. Proje kapsamında Yırca’da inşa edilen içme suyu deposunda sona gelinirken Akçaavlu’da çalışmalar kısa sürede başlayacak. Ayrıca, Kozluören ve Yırca’da foseptik inşaatları da başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü, altyapı dönüşümünün yaşandığı mahallelerin üstyapılarını da yeniliyor. Toplamda 75 bin metrekare kilit parke taş döşenecek olan mahallelerde Bozarmut ve Heciz’deki çalışmalar bitti. MASKİ Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi ile Soma’da 8 mahallenin altyapısını inşa etti. Yapılan çalışmalar ile mahallelerde 37 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilendi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde bulunan dereleri daha sağlıklı hale getirmek için temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarına da devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde yer alan derede olası su taşkınları yaşanmaması adına bin 400 metrelik temizlik çalışmasına başladı. Temizlik sayesinde yabancı maddelerden arındırılarak su akışı sağlıklı hale getirilecek. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü çalışmalarla Manisalıların altyapı sıkıntısı yaşamasının önüne geçiyor. MASKİ ekipleri, Salihli merkez mahallelerinden olan Kurtuluş Mahallesi’nin imara yeni açılan kısmında kanalizasyon hattı döşeme çalışması gerçekleştirdi. Kısa süre içerisinde tamamlanan çalışma sayesinde, bölgede ikamet edecek vatandaşlara sağlıklı ve güvenli kanalizasyon altyapısı temin edilerek atıksu sorunları yaşamaları engellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.