Manisa’da goalball müsabakaları başladı

Manisa’da goalball müsabakaları başladı

Manisa’da Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Goalball 3. Ligi Müsabakaları’nda mücadele eden görme engelliler yeteneklerini sergiledi....

Manisa’da Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Goalball 3. Ligi Müsabakaları’nda mücadele eden görme engelliler yeteneklerini sergiledi.

Görme engellilerin en önemli sportif faaliyetleri arasında yer alan ve Türkiye’de önemli başarılar elde edilen goalball müsabakaları Manisa’da başladı. 18-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Goalball 3. Ligi Müsabakaları’na 6 ilden 60 sporcu, 10 antrenör katıldı. Müsabakaların açılışında konuşan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, goalball turnuvalarının görme engelliler için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Goalball görme engellilerin oynadığı en önemli spordur. 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kazandığı ilk olimpiyat altın madalyasını alan bir branş. Dolayısıyla Türkiye Görme Engelli Spor Federasyonu ve Türkiye’nin görme engellisi uluslararası alanda önemli başarılar elde etmiştir. Türk görme engellisinin uluslararası başarısını göstererek biz dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna göstermiş bir federasyon olarak övünç duyuyoruz" dedi. Bu sporla birlikte görme engellilerin sosyal hayata karışabildiğini sözlerine ekleyen Sayyıdan, "Sporun farklı avantajları var. En başta bedensel olarak, fiziksel olarak gelişimi sağlıyor. Diğeri sosyal aktivite. Sporcu sosyal aktiviteyi gerçekleştirmediği zaman farklı olumsuz alışkanlıkları elde edebiliyorlar. Oysaki bu sporla uğraşmalarıyla birlikte sağlıklı bir bedene kavuşuyorlar, sosyal aktivitelere karışıyorlar" diye konuştu.

Müsabakalara katılan görme engelli sporculardan Mert Adıgüzel, bu sporda kendisini kanıtlayarak uluslararası başarılar elde etmek istediğini söyledi. Görme engelli sporculardan İsrafil Kaplan ise görme engellilerin uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmesi için bu sporun desteklenmesini istedi.

Müsabakalara ev sahipliği yapan Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Hayrettin Hayri Tokmakçı da tüm sporculara başarılar diledi.

İçinde zil bulunan bir topla 6 kişilik takımlar halinde oynanan goalball müsabakalarında görme engelli sporcular gözlerini tamamen siyah bir bantla bağladı. Oyuncular, görme yetilerinin yerine duyma yetilerini kullanarak içinde zil bulunan topu takip ederek rakip kaleye gol atmak için kıyasıya mücadele etti. Takımların mücadelesi anında sık sık hakemler tarafından sessizlik çağrısı yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Goalball 3. Ligi Müsabakaları 22 Temmuz’da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.