Manisa’nın 40 Yıllık Sorunu Tarih Oluyor

Manisa’nın 40 Yıllık Sorunu Tarih Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Uzunburun’da yapımına başladığı Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde çalışmalar hızlandı.Manisa’da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan...

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Uzunburun’da yapımına başladığı Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde çalışmalar hızlandı.

Manisa’da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan ve 650 ton çöp depolama kapasitesinde olacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Etüt Proje Keşif ve Kontrol Şube Müdürü Burak Aslay ile birlikte tesislerin kurulacağı bölgede çalışmaları inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Öncelikle tesise ulaşımı sağlayacak olan yolda çalışmaların ağırlık kazandığını ifade eden Gençoğlu, iki metre olan yol genişliğinin on iki metreye çıkarıldığını belirterek, tesisin kurulacağı alanda da dolgu çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Manisa’nın en büyük yatırımını hayata geçirmek amacıyla kolları sıvadıklarını hatırlatan Gençoğlu, “Müteahhit firma yetkililerinden de aldığımız bilgiler doğrultusunda çalışmaların sorunsuz ilerlediğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda çalışmalar hızlı ilerlediğinden planladığımız sürecin önünde gidiyoruz diyebiliriz” şeklinde konuştu.

"GÜNÜNDEN ÖNCE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Hızlı yürütülen çalışmalar nedeniyle müteahhit firmaya teşekkür eden Genel Sekreter Yardımcısı Gençoğlu, “Şu anki çalışma programına göre burayı hedeflediğimiz süreden önce bitirmeyi hedefliyoruz. Burası tamamlandığında Manisa’nın 40 yıllık çöp sorunu tarihe karışacak” dedi. Tesisin yapılacağı bölgede bazı noktalarda dinamitle patlatma çalışmaları yapıldığının da altını çizen Gençoğlu, “Aynı zamanda tesisin yapılacağı alanda doldurma ve düzleme çalışmaları sürüyor. İdari binaların olacağı noktada zemin kotları ayarlanıyor. Burada hummalı bir çalışma var. Manisalıların da sabırsızlıkla beklediği tesiste artık geri sayım başladı. Bittiğinde Manisa modern bir çöp tesisine kavuşmuş olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.