Manisa’nın içme suyu tesislerinde yenileme çalışması

Manisa’nın içme suyu tesislerinde yenileme çalışması

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkeze içme suyu temin ettiği Akpınar İçme Suyu Üretim Tesislerindeki mekanik ömrünü tamamlayan motopomp...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkeze içme suyu temin ettiği Akpınar İçme Suyu Üretim Tesislerindeki mekanik ömrünü tamamlayan motopompları yenileme çalışmalarına başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu tüketmeleri için içme suyu tesislerinde bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, il genelindeki içme suyu tesislerinde kullanım ömrünü tamamlayan 15 adet yatay milli kademeli motopompları yenileme çalışmalarına start verdi. MASKİ, ilk olarak Manisa merkeze içme suyu temin eden Akpınar İçme Suyu Üretim Tesislerinde 4 adet motopompu yenilemelerine başladı. Merkezde Akpınar’ınyanı sıra,Fidanlık/Uncubozköy, Fidanlık/Çaybaşı ve Karaoğlanlı içme suyu tesisleri ile Kırkağaç, Soma ve Demirci ilçelerinde de yenileme çalışmaları yapılarak, vatandaşlara daha kesintisiz su temini sağlanacak. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, il genelinde arızalardan kaynaklı su kesintisi yaşanmaması adına önceden önlem alarak motopompların yenileneceğini belirtti. Aslay, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün vatandaşlarımızın arızalardan kaynaklı su kesintisi yaşamamaları adına bizlere verdiği talimatlar doğrultusunda içme suyu tesislerimizde bakım-onarım ve revizyonçalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalara Akpınar İçme Suyu Üretim Tesislerimizdenstart verdik. 15 adet motopompu değiştireceğimiz çalışmalar ile su kesintisine neden olmadan faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Yeni nesil motopomplarımız sayesinde aynı zamanda enerji verimliliği konusunda da önemli bir çalışmayı hayata geçirerek, enerji tasarrufu sağlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.