Marmaris Ralli’si tanıtım toplantısı yapıldı

Marmaris Ralli’si tanıtım toplantısı yapıldı

Marmaris Rallisi’nin tanıtım toplantısı bugün yapıldı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye’deki gelmiş geçmiş seyirci sayısı en yüksek yarışı yapacaklarını ifade etti....

Marmaris Rallisi’nin tanıtım toplantısı bugün yapıldı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye’deki gelmiş geçmiş seyirci sayısı en yüksek yarışı yapacaklarını ifade etti.

Avrupa Ralli Kupası kapsamındaki Balkan Ralli Kupası’nın final yarışı olan Marmaris Rallisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Marmaris’te bulunan Grand Yazıcı Turban Hotel’de gerçekleşen toplantıda Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı’nın yanı sıra, pilotlar Orhan Avcıoğlu, Murat Bostancı, Burak Çukurova ve Yağız Avcı da hazır bulundu. Bu sene Marmaris Rallisi’ni Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında yapmaları gerektiğini söyleyen Serkan Yazıcı, “Geçen sene bir anlaşma yapmıştık ancak ülkedeki olumsuzluklardan dolayı geçen sene bunu ertelediler. Bu sene bir aday yarış açıkladılar ve bunu iyi geçirmemizi istediler. Hem yollar, hem servis alanları ve gereken hazırlıkları yapmaya çalıştık. Gerçekten Marmaris ve Muğla kamusal kuruluşları bize çok yardımcı oldu. 20 günde çok uzun yol yapıldı. Bu yarışın bu noktaya gelmesi kolay değildi. Cumhurbaşkanımız bizi çok destekleri ve biz de bu yarışı buraya getirmek için elimizden geleni yaptık. Şu anda her şey pozitif. Çarşamba günü hayırlı haberi alırsak önümüzdeki sene Marmaris Ralli’si Dünya Ralli Şampiyonası’nda olacak. Türk tarihinin en kalabalık yarışını yapmak istiyoruz. Seyirci açısından gelmiş geçmiş en kalabalık yarışı yapmak istiyoruz. Çok hızlı Türk pilotlarımız var. Bizim çocuklarımızın burada yarışıyor olması bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Yağız Avcı: “Geçen yıl kazandık ve bize şans getirdi”

Geçen yıl bu etabı kazanan ve bu yarışta 5 şampiyonluğu bulunan Red Bull Sporcusu Yağız Avcı, Serkan Yazıcı’nın çok güzel bir organizasyon yaptığını belirterek, “Geçen yıl bu yarışı kazanmıştık ve bize iyi şans getirdi. Etaplar çok çok iyi. Önümüzdeki yıl, Dünya Ralli Şampiyonası’nın burada olacak olması, sürekli internetten takip ettiğimiz pilotların burada olacağı anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl izlemek bile çok keyif verecektir. Herkes için bu yarış çok zor. 200 KM, temiz etaplar ama çok zor. Balkan Kupası’ndaki yerimiz garantilendi ve Avrupa Kupası’na gitmeye hak kazandık. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.

Orhan Avcıoğlu: “Hedefimiz kupayı ülkemize getirebilmek”

Bu yıl 2. kez Marmaris’te olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan TOKSPORT WRT pilotu Orhan Avcıoğlu, “Burada önemli olan Balkan Ralli Kupası’nın son ayağı olması. Hedefimiz bu kupayı ülkemize getirebilmek. Mükemmel bir organizasyon var. Buradaki herkes Dünya Şampiyonası’nın farklı organizasyonlarında yer aldı. 2 hafta önce İspanya’daydık. Eğer insanlar orayı beğeniyorsa, burayı beğenmemek gibi bir durumları olamaz. Gerek ambiyans olarak, gerekse de organizasyon olarak çok iyi durumdayız. Bizim için umarım keyifli bir yarış olur” açıklamasını yaptı.

Murat Bostancı: “Dünyanın en iyi etaplarından birisi”

Etapların mükemmel olduğunu belirten Castrol Ford Team Türkiye pilotu Murat Bostancı, “Geçen sene etaplar bir parça kırıcıydı ancak bu sene temizlenmiş. Yarışın neredeyse yarısı yeni etaplardan oluşuyor. Finlandiya’yı hariç tutarak, dünyanın en iyi etaplarından diyebilirim. Bu sene Türkiye Şampiyonası’nda yarışmayacağız. Türkiye’ye Avrupa Ralli Şampiyonası’nda takımlar şampiyonluğunu kazandırdık. Umarım herkes keyif alır. Biz de bunun içinde olup seyir zevkini artırmaya çalışacağız. Ne kadar güzel bir hafta sonu geçirirsek önümüzdeki senelerde de üstüne koyarak katlaya katlaya gideceğiz” dedi.

Burak Çukurova: “Şampiyonluk yaşamak istiyorum”

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lider durumda olan BC Vision Motorsport pilotu Burak Çukurova, 140. rallisi olduğunu ifade ederek, “Kendimce epey bir tecrübem var. Dün yol notları kitabını görünce yarışın ne kadar detaylı hazırlandığını gördüm. Burada ciddi bir emek var. Özellikle yeni eklenen etaplar var ve bunlar çok güzel etaplar. 2. Gün yapılacak olan etap da çok iyi. 23 KM olarak görülebilir ama belki 43 KM diyebiliriz. Bir şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bütün rakiplerim çok hızlı pilotlar. Onlarla burada mücadele etmek keyif veriyor. Puanımızı korursak şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Herkese kolay gelsin” diye konuştu. Açıklamaların ardından konuşmacılar toplu fotoğraf çektirdi ve Marmaris Rallisi’nin sembolik startının verilmesi için Marmaris Merkez’e hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.