Marmaris Tiyatro Günleri başladı

Marmaris Tiyatro Günleri başladı

Marmaris’te Tiyatro Günleri’nin 5.’si “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” tiyatro oyunu ile başladı.Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi’nin ev sahipliği yaptığı Festival kapsamında sahnelenen ilk o...

Marmaris’te Tiyatro Günleri’nin 5.’si “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” tiyatro oyunu ile başladı.

Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi’nin ev sahipliği yaptığı Festival kapsamında sahnelenen ilk oyun “Nereye Gitti Bütün Çiçekler” izleyenlerinin beğenisini topladı. Her dakikası salonda bulunanların içini ‘ cız’ ettiren Bosna savaşının ardından bir mülteci kampında kalan kadınlara yardımcı olmak için gelen Amerikalı bir kadın terapistin hikayesini anlatan,

Eve Ensler’in yazdığı, Tuğrul Tülek ve Feri Baycu Güler’in Türkçe’ye çevirdiği, Tuğrul Tülek’in yönettiği, Şenay Gürler, Hale Akınlı, Goncagül Sunar, Gözde Kansu, Melisa Doğu, Ece Yüksel, Feri Baycu Güler’in sahnelediği sarsıcı oyun, ayakta alkışlandı.

Sahneye çıkmadan önce gazetecilere açıklama yapan “Nereye Gitti Bütün Çiçekler”ın konusu hakkında bilgi veren oyunculardan Şenay Gürler, “Aslında çok dramatik olan bir durumu, hayat nasılsa olduğu gibi, sade yalın şekilde izleyiciye aktarmaya çalıştık” ifadelerini kulandı. Diğer oyuncularda, 7 kadının hikayesini konu edinen oyunun, bütün dünyadaki kadınların hikayesi olduğuna vurgu yaptı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da, Festival için çevre ilçe hatta ilerden sanatseverlerin Marmaris’e geldiğine dikkat çekerek, “Bu yıl 5. kez düzenlenen Marmaris Tiyatro Festivali, gelir kaynağı yalnızca turizm olan ve bunun için yaz aylarını bekleyen turizm kentlerimize örnek olacak bir boyuta gelmiş bulunuyor” diye konuştu.

Festival Programı

12 gün sürecek Festivalin bundan sonraki programı şöyle:

17 Mart Cumartesi günü Tiyatro 1112 Garaj tarafından “Seçilenler” oyunu sahnelenecek.18 Mart’ta ise Aşk Halleri oyunuyla Zuhal Olcay ve Burak Sergen, Marmarisli izleyici ile bulaşacak. Hollandalı yazar Maria Goos’un sevilen oyunu, “Doek!”, “Aşk Halleri” adıyla ilk kez Türkçe sahneleniyor.

21 Mart’ta ise Marmaris’te Derya Alabora ve Deniz Çakır’ın oynadıkları Beyaz, oyunu sahnelenecek.Kocasıyla mutsuz evliliğini sürükleyen bir kız kardeş... Uzun zaman sonra eski kasabasına dönen ablası... Ölüm döşeğindeki annelerinin başında bekleyen iki kız kardeşin bir ömürlük hesaplaşması...

23 Mart’ta ise Selçuk Yöntem’in de rol aldığı “Benim Adım Feuerbach”, izleyici ile buluşacak.

24 Mart’ta ise sahnenin dev ismi Gencol Erkal,“Bir Delini Hatıra Defteri” ile Marmarisliler ile buluşacak.

Tiyatro festivalinin son oyunu Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in rol aldığı “Sanat Art” .

Tiyatro festivali kapsamında bir de çocuk oyunu sahnelenecek.Akademi Garaj Oyuncuları tarafından sahnelenecek Kayıp Dünya Çocukları adlı oyun 17 ve 25 Mart tarihlerinde saat 13.00’de küçük tiyatro severler için perde açacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.