Marmaris’te Lüks Yapılara Mühür Şoku

Marmaris’te Lüks Yapılara Mühür Şoku

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında bir inşaat firmasına ait lüks bir konut mühürlendi.

- Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında bir inşaat firmasına ait lüks bir konut mühürlendi.

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü , şikayet üzerine Marmaris’te bazı yapı firmalarının “Emsal Projeye Aykırı” hareket ettiği gerekçesiyle söz konusu konutlar hakkında inceleme başlattı.

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş’un Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dosya halinde sunduğu şikayet dilekçesinde, Marmaris Yapı firması ve diğer bazı şirketlerin yaptığı bütün binaları "haksız kazanç ve nitelikli dolandırıcılık" iddiası yer alıyor.Yapılan inceleme sonunda Marmaris Yapı Firması’na ait Kemaraltı Mahallesi’nde bulunan lüks bir konut belediye yetkileri tarafından mühürlendi. Marmaris Belediyesi, Fen İşleri Ekipleri'nin mühürleme gerekçeleri arasında; binaların projesinde yer almasına karşı yapılmayan imalatların yanı sıra, bahçede olması gereken kapıcı dairesinin kaldırılarak yerine projede olmayan yüzme havuzunun inşaa edilmesi bulunuyor.Bloklardan birinin kapısına iliştirilen resmi yazıda, projeye aykırılıklar ayrıntılı biçimde anlatılarak binaların, "3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddeleri gereğince mühürlenmiştir" açıklaması yer aldı.

Marmaris Yapı'nın ve diğer bazı şirketlerin yaptığı bütün binaları "haksız kazanç ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayet ettiğini açıklayan Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş, şöyle konuştu; "Marmaris emlak müşavirleri odası olarak tüzel kişiliğimize, vatandaşlarımızın şifai yoğun müracaatları sebebiyle, ilçemizde bulunan ve yeni yapılan ve yapılmakta olan binalarla ilgili yaptığımız etüd çalışmaları sebebiyle, vatandaşlarımızın hataya düşürülerek imar mevzuatına aykırı binalar ve daireler yapılarak satıldığı, yine mali konularda çok pahalı satılan taşınmazların vergilendirilmelerinde ciddi, bilinçli ve kasıtlı hatalar yapılarak vatandaşların mağdur edildiği tarafımızca tespit edilmiştir.Bu konsept içerisinde durumu ilgili tüm birimlere, İçişleri Bakanlığı dahil bildirdik. Yaklaşık 20 gündür Marmaris Belediyesi yapmış olduğu hataları ve görev savsamalarının hesabını vermektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olması ve özellikle belediye tarafından bilinçli olarak mağdur edildikleri ortadadır. Ne yazık ki Marmaris belediyesi ve Marmaris Yapı isimli firma sahiplerinin, vatandaşlara yani asıl mağdurlara ‘Müfettiş var, müfettiş gidene kadar bazı tutanaklar tutacaklarını, sonuçta bir şey olmayacağını’ beyan ettiklerini de haricen öğrenmiş bulunuyoruz.Yapılan binaların mevzuatına aykırı hususları o kadar ayyuka çıkmıştır ki, bu yapılardan daire alanlar mağdur olmamak için, belediyeye müracaat ederek, satın aldıkları dairelerin, durumunu öğrenmelidirler. Zira ileride daha fazla mağdur olmamaları için bir çuval para sayarak satın aldıkları yapıların ne olduğunu anlamak zorundadırlar”

MARMARİS’TE  LÜKS YAPILARA MÜHÜR ŞOKU

MARMARİS’TE  LÜKS YAPILARA MÜHÜR ŞOKU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.