Marmaris’te Renkli Aşçılar Bayramı Kutlaması

Marmaris’te Renkli Aşçılar Bayramı Kutlaması

Muğla’nın turistlik ilçesi Marmaris’te,Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) tarafından 4’üncüsü düzenlenen Aşçılar Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.Ketenci kavşağından başlayan Kortej yür...

Muğla’nın turistlik ilçesi Marmaris’te,Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) tarafından 4’üncüsü düzenlenen Aşçılar Bayramı kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Ketenci kavşağından başlayan Kortej yürüyüşüyle start alan kutlamalar Atatürk Meydanı’nda devam etti. Yürüyüş sırasında zeybeklerin halk oyunu gösterisi yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Yürüyüşe protokol üyeleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu, Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretmenleri, otellerin mutfak şefleri ve yöre aşçılarının oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Davul zurna ekibinin çaldığı Muğla ve Aydın yöresine ait zeybek havaları büyük beğeni topladı. Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı’na GEMAD çelengi sunuldu.

Kutlama programının açılış konuşmasını Güney Ege Aşçılar Derneği Başkanı Yaşar Bayar yaptı.Bayar, "Bir günlük kutlama etkinlikleri çerçevesinde genç aşçılar ustalarıyla bir araya gelme fırsatını yakalamakta. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bayramımızı meslektaşlarımızla birliktelik içerisinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Kış dönemini eğitim çalışmaları ile yoğun bir şekilde geçirdik. Bütün aşçılarımız farklı ülkelerin mutfaklarıyla ilgili eğitimler aldı. Bölgenin önemli lezzetlerini yabancı turistlere tanıtmak için sefer olduk. Bizlere destek veren tüm kamu kurum kuruluş daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim" dedi.

Konuşmalardan sonra zeybek ve halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Saman iskelesinde Açılan stantlarda ilçe protokolü ve vatandaşlara ekmek arası döner ve ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.