MASDER bağımlılıkla mücadele edecek

MASDER bağımlılıkla mücadele edecek

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) Başkanı Şule Uygur ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.Ziyarette konuşan Başkan Uygur, Dernek hakkında bilgi ve...

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) Başkanı Şule Uygur ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Uygur, Dernek hakkında bilgi vermek amacıyla yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Güvençer’i ziyarete geldiklerini belirterek, kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Başkan Uygur, “25 Eylül 2017 tarihinde kuruluşumuzu tamamladık. Hemen sonrasında genel kurulumuzu yaptık. 13 Ekim’de İçişleri Bakanlığına yazdığımız bir projemizi teslim ettik. Bunun için hayırlı sonuçlar bekliyoruz. Derneğimizde sizlerin de bildiği gibi, aktif şekilde konunun uzmanları arkadaşlarım var. Bağımlılığı önlemeyle ilgili çalışan arkadaşlarımız. Biz yeni bir dernek olduk ama ekibimiz çok şükür bilinçli, çalışkan ve azimli. Yönetimimizde bulunan arkadaşlarımızın zaten birçoğu kurumlarımızda temsilci olan arkadaşlarımız. Dolayısıyla çok heyecanlıyız, istekliyiz, azimliyiz, güzel bir ekip oluşturduk. Bu ekiple birlikte Manisa’da bağımlılığı önlemede, gençlerimize faydalı çalışmalar yapmada ve ailelerimize rehberlik etmekte istekliyiz. İlk ziyaretimizi sizlere gerçekleştirdik. Bundan sonra da hızlı bir şekilde projelerimize geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güvençer de başarılar dileyerek bağımlılığın giderek bütün dünya kamuoyunu ilgilendiren, Türkiye’yi ve Manisa’yı tehdit eden bir tehlike olduğunu söyledi. Vali Güvençer, ”Ama bütün avantajları ortak kullanma, bir şeyler üretme çabası içerisinde, bizleri tehdit eden unsurları da, elbette işbirliği içerisinde mücadele, azim ve kararlılığıyla yepyeni bir dernekle karşı karşıyayız. Manisa ve Manisa kamuoyu, sadece yeni bir dernek ve dernek tüzel kişiliği değil, her biri kendi alanında ve özel hayatında gerçekten son derece saygıdeğer insanların bir araya gelerek emeklerini verdiği yepyeni bir güce kavuşmuş durumda. İnşallah bir taraftan devlet kurumları olarak, devlet politikası çerçevesinde, bağımlılık tehdidini bertaraf etmek için gerekenleri yapma gayretindeyken, bizden belki de çok daha fazla şeyler yapabilecek, bu konuda sorumluluk sahibi çok değerli arkadaşlarımızın güçlerini birleştirdikleri bu dernek çatısı altında Manisa’nın çok daha iyi günlere kavuşabilmesi, bu tehdidi bertaraf edebilmesi, çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılıktan ziyade kendilerine olan özsaygıyı geliştirmelerinde faydalı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir dirayetle, çok hızlı, iyi niyetle başladılar. Eminim daha henüz bir aylık kadar yeni bir dernek olmalarına rağmen aldıkları mesafe, bundan sonra yapacakları için çok güçlü bir teminat ve umut ışığı. İnşallah hazırladıkları projede İçişleri Bakanlığımızca yapılacak değerlendirme sonrasında finansal anlamda desteğe hak kazanır. Kazansa da kazanmasa da Valilik olarak, kaymakamlıklar ve kamu birimlerimiz olarak derneğimizin amaçları çerçevesinde yürüteceği tüm faaliyetlerde elbette birlikte olacağız. Manisa Valisi olarak, önemsediğim bu konuda Manisa için gayret sarf ederken benim ve kamunun yanında böyle değerli arkadaşlarımızın güç birliğini temsil eden böyle bir derneğin olmasından çok büyük mutluluk duyuyorum. Şunu da ifade etmemiz lazım, bu konuda kurulu tek dernek değil şuan da. Derneğimiz üyeleri arasında daha önce kurulmuş ve gerçekten saygıya değer başarılı faaliyetler yürüten derneklerimizin başkan ya da üyeleri var. Belki adı bir platform, bir çatı dernek değil, ancak üye yapısı itibariyle yeni kurulan derneğimiz tüm daha önceki kurulmuş derneklerin mesailerini de fiilen bir çatı altında buluşturacak, kamuyla köprü vazifesi görecek, dolayısıyla sonuca çok daha etkinlikle gidecek bir oluşum olacak. Arkadaşlarımızın her birine çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Kendileriyle birlikte bu çalışmayı yürütecek olmaktan çok büyük bir özel gurur ve güven duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.