Mecliste İmar Değişikliği Tartışması Yaşandı

Mecliste İmar Değişikliği Tartışması Yaşandı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıda 25 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, mecliste imar değişikliği tartışmaları damgasını vurdu.

AYDIN 24 HABER

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci toplantısı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. Toplantı gündeminde yer alan 25 madde ilgili komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

TEKLİFİMİZİ MECLİSTEN GEÇİREMEDİK

Gündemin 5. maddesinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı meclisinde görüşülmek üzere erteleme kararı alınan, Germencik ilçesi “Organize Tarım Alanı” tarım ve hayvancılık tesisi amaçlı nazım imar planı değişikliği başka bir komisyona sevki oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan oylamadan sonra söz alan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “kamu yararı olan bir imar değişikliğini Büyükşehir Belediye Meclisi’nden üç aydır geçiremiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Akın’ın bu sözlerine Başkan Çerçioğlu’nun yanıt vermeden sıradaki gündem maddesine geçmesi dikkat çekti.

KAMULAŞTIRMA YARARI VAR

Meclisteki bir diğer tartışma gündemin 7. maddesinde yaşandı. Kuyucak ilçesi Yakuppaşa ve Aydınoğlu Mahallesindeki ticaret ve konut alanlarının, park alanına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı değişiklik teklifini reddeden Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları okundu. Konuyla ilgili olarak söz alan AK Parti’li meclis üyesi Mehmet Güler, “Kargılı Deresi’nde peyzaj düzenlemesi yapacağız. Bir şahsa ait bu alanının kamulaştırılmasında kamu yararı var” dedi.

YER SAHİBİNİN MUVAFFAKİYETİ YOK

AK Parti’li Mehmet Güler’in bu sözleri üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Nuri Canip, “Bu alan daha önce Kuyucak Belediyesi’ne aitti. Belediye bundan bir yıl önce 865 bin TL’ye ihale yoluyla bir şahsa sattı. Bu şahıs gerekli imar izinlerini de aldı. Şimdi belediye bu yeri geri almak istiyor. Yer sahibinin muvaffakiyeti yok. Konuyu meclis üyelerimizin bilgisine sunuyorum” dedi.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Yapılan incelemeden sonra dosyada kamu yararı raporu ile yer sahibinin muvaffakiyetinin olmadığı ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Başkan Çerçioğlu, “Devlette devamlılık esastır. Bir yıl önce sattığınız yeri kamulaştırmak doğru değil. Bunda vatandaşın rızası da yok. Empati yapın… kendinizi vatandaşın yerine koyun” diye konuştu. Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Teklif komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Böylece Kuyucak Belediyesi’nin imar değişikliği teklifi reddedilmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.