Mehmet Erdem’in Hayali

Geçen hafta Özgecan Aslan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu cinayetleri ile sarsıldık. Hayatlarının baharındaki iki üniversiteli, genç yaşta düştü toprağın kara bağrına…Allah ailelerine, sevenlerine sabır versin!

Elbette her iki gencimizin acısını yüreğimizde hissettik. Kimimiz klavyeye sarıldı, sokağa çıktı, şiddette karşı elinden geldiğince tepkisini ortaya koydu.

Mersin’de hunharca katledilen Özgecan kızımızın acısını her anne gibi yüreğinde hisseden biri daha vardı ki adını verdiği parkın açılışında gözyaşlarına hakim olamadı. Bu satırlarla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan söz ettiğimi anladığınızı biliyorum. Ama onun gözlerinden inen yaş belediye başkanının değil, bir annenin gözyaşlarıydı…

Gazeteci olmanın ötesinde üç çocuk babası olarak yakından takip ettiğim törende değişik partilere oy verdiğini bildiğim kadın-erkek tek yürek olmuş, Özgecan’ın acısını yaşıyordu. O an “şiddete karşı Aydın tek yürek oldu” dedim ama yanılmışım.

Bu cinayete, “süslenip püslenip sokağa çıkarsan olacağı bu!” şeklinde yapılan yorumumların yanında AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in Özlem Çerçioğlu'nun Özgecan duyarlılığına “siyasi fırsatçılık ve rol kapma” değerlendirmesinde bulunmasına çok şaşırdım.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Antalya’da açılacak bir gençlik merkezine Özgecan Aslan’ın adını vereceğinden habersiz sırf Özlem Çerçioğlu’na muhalefet etmek için söylediği sözler Erdem’e hiç yakışmadı.

Mehmet Erdem’in bu olaya kayıtsız kaldığına inanmıyorum ama büyükşehir belediye başkanlığı hayali içinde tuhaf bir eleştiri refleksiyle hareket ettiğini düşünüyorum.

Bu hayal Erdem’e çok hata yaptırıyor.

***

SEÇİM VADESİ ÇABUK GELİR

Açıkça söylemek gerekirse… Yaz aylarının sonundan itibaren, seçim dönemine girilirken siyasetin ve de özellikle de adaylık hesabı yapanların gündeminde öncelikle Aydın’ın çıkaracağı milletvekili sayısı vardı.

Çünkü…

TBMM’de halen 7 milletvekiliyle temsil edilen Aydın’ın, 1 milyonu aşan nüfusuyla önce milletvekili sayısının artması beklentisi vardı. Yüksek Seçim Kurulu, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı açıkladı. Aydın 8 Haziran sabahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 7 vekil gönderecek..

Son yapılan genel seçim olan 12 Haziran 2011 genel seçiminde Aydın’da milletvekili seçilebilmek için gerekli oy ortalaması 104 bin olarak gerçekleşmişti. 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçmen sayısı 752 bin 729’a çıktı. Yerel seçimlerden bu güne seçmen sayısında hiç artış olmasa bile milletvekili seçilebilmek için gerekli oy ortalaması 107 bin 561’e yükselmesi anlamına geliyor.

Sayılı gün çabuk geçiyor.

Senet vadesi ile seçim günü çabuk gelir.

İşte geldi çattı..

Ve genel seçimlere sadece 104 gün kaldı..

Bu da siyasi partiler ile aday adaylarının ellerini çabuk tutmaları, seçim startını ivedilikle verip, sahaya çıkmaları gerektiğini gösteriyor.

Gösteriyor da henüz Aydın’da startı ciddi anlamda vermiş ne siyasi parti var, ne de milletvekili adayı var. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum