Mehmet Olcay’dan Umman’da Yeni Yatırım

Mehmet Olcay’dan Umman’da Yeni Yatırım

Olcay Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin mineralli su ve gazlı meşrubatlar grubundaki makine üretimi ve ihracatına katkı sağlayan Fidan Makina, Mehmet Olcay’ın da katılımı ile Umman’da kurulacak yeni fabrika için iş anlaşması imzaladı.

Olcay Holding CEO’su Mehmet Olcay’nın katılımlarıyla gerçekleşen törende Türkiye ve Umman’ın sunduğu yeni iş fırsatları ve karşılıkları yatırım projeleri ele alındı. Nizwa Sanayi Şehri’nde gerçekleşecek yeni fabrika yatırımı için MADAYN (Sanayi Siteleri Kamu Kuruluşu) yöneticileri de tebriklerini dile getirdi. Yaklaşık 5 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika yatırımı mineralli sulardan gazoz ve meşrubat grubu içeceklerine kadar tüm sıvı üretim ve paketleme süreçlerini içeriyor. Projenin 4 milyon RO’luk yatırım hacmiyle Umman’daki yerli içecek sektörünün büyümesine ve rekabete güç kazandıracağı tahmin ediliyor.

Mehmet Olcay: İstihdam Yaratmaya Devam Edeceğiz

Olcay Holding CEO’su Mehmet Olcay, yerel basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin son yıllarda coğrafyasında yer alan birçok ülke ile ikili ticari ilişkilerini geliştirmek için adımlar attığını, Umman’ın da bu anlamda yeni ve cazip iş fırsatları sunan bir ülke olduğunu dile getirdi. Dış İlişkiler Kurulu ve Türkiye-Umman İş Konseyi’nin dışında, en büyük görevin her iki tarafın da iş insanlarına düştüğünü söyleyen Mehmet Olcay, Umman’a Türkiye’den makina ihracatı ve fabrika yatırımlarına önümüzdeki süreçlerde de hız kesmeden devam etmek istediklerini ekledi. Umman’lı yetkililer ise yerel istihdam ve sektörel rekabet anlamında Olcay Holding’in gerçekleştirdiği rekabeti önemsediklerini, ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini desteklediklerini ifade ettiler.

Olcay Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fidan Makina, geçtiğimiz senelerde Kanada’nın Toronto şehrindeki bir fabrikanın kurulumu için içecek grubu makinelerinin ihracatını gerçekleştirmişti. Umman’daki yeni fabrika anlaşmasının, Fidan Makina’nın Türkiye’deki sanayi makine üreticileri arasındaki konumunu ve pazar payını da güçlendirmesi bekleniyor.

Umman’da yapımına başlanan fabrikanın, yıl sonunda tamamlanması ve 7 gün 24 saat çalışır vaziyete getirilerek A’dan Z’ye şişe enjeksiyon, dolum ve paketleme aşamalarının tamamlanarak kesintisiz üretime geçirilmesi planlanıyor. Türkiye’nin Umman’a ihraç ettiği ürünlerin başında demir-çelik ve gıda gelirken, sanayi makineleri listenin 5. sırasında yer alıyor. Türk sanayisinin Umman’daki yatırımlarının önümüzdeki 5 yıl içerisinde giderek artması ve sanayi makinelerinin ilk 3 kategoride yer alacağı planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.