Meme Kanseri’nde Erken Tanının Önemine Dikkat Çekildi

Meme Kanseri’nde Erken Tanının Önemine Dikkat Çekildi

Yatağan’da kadınlara meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri kapsamında meme kanseri hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Yatağan Devlet Hastanesi önünde stant açılarak bilgilendirme yapıldı.

- Yatağan’da kadınlara meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri kapsamında meme kanseri hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Yatağan Devlet Hastanesi önünde stant açılarak bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve Yatağan İlçe Sağlık Müdürü Sema Karakuş Yıldız ile sağlık çalışanları tarafından Yatağan Devlet Hastanesi önünde açılan stant ile bilgilendirme çalışması yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Ekim ayının ‘Meme Kanseri Ayı’ olarak belirlendiğini belirten Yıldız, kadınların düzenli olarak meme kanserine karşı kontrol yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Yatağan Devlet Hastanesi önüne kurulan bilgilendirme standında bir açıklama yapan Yatağan İlçe Sağlık Müdürü Müdürü Sema Karakuş Yıldız; “Meme kanserinde de diğer kanser türlerinde olduğu gibi erken tanı çok önemli bir nokta. Erken tanı için de kadınlarımızın düzenli olarak kontrole gitmeleri çok önemli. Muğla’da meme kanseri için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mamografi çekimi yapılıyor. Yatağan İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak randevu günü ve saati alarak kadınlarımızın ücretsiz olarak kontrol yaptırmalarını sağlıyoruz. Kadınlar meme kanserine karşı KETEM''e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve aile hekimlerine müracaat ederek gerekli bilgilere ulaşabilirler" dedi.

Meme Kanseri Ayı ile ilgili olarak Yatağan (Mahmut Yanar) Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser tipidir. Erken dönemde tespit edilirse iyileşme oranı %98 olan meme kanserinin erken tespiti için; 20 yaşından itibaren tüm kadınların her ay kendi kendine meme muayenesi yapması, 20 yaşından sonra 2 yılda bir,40 yaşından sonra her yıl sağlık personeline meme muayenesi yaptırması,40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çektirmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü Ulusal Kanser Taramaları kapsamında Meme Kanseri taramaları için 40-69 yaş aralığındaki tüm kadınlara 2 yılda bir ücretsiz mamografi çekilmesi sağlanmaktadır. Yatağan (Mahmut Yanar) Toplum Sağlığı Merkezi'mizde mamografi için Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden randevu alınmaktadır.

Ayrıntılı bilgilendirme için Yatağan (Mahmut Yanar) Toplum Sağlığı Merkezi'mize tüm kadınlarımız başvurabilirler. Unutmayalım erken teşhis hayat kurtarır" denildi.

MEME KANSERİ’NDE ERKEN TANININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

MEME KANSERİ’NDE ERKEN TANININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.