Meme Kanserinden Göğsünü Kaybeden Kadınlar, Rekonstrüksiyon Tedavisi İle Yenide Göğsüne Kavuşabiliyor

Meme Kanserinden Göğsünü Kaybeden Kadınlar, Rekonstrüksiyon Tedavisi İle Yenide Göğsüne Kavuşabiliyor

Op. Dr. Naci Çelik, meme kanserinden göğsünü kaybeden kadınların, rekonstrüksiyon tedavisi ile yenide göğse kavuşabileceklerini belirtti.

Op. Dr. Naci Çelik, meme kanserinden göğsünü kaybeden kadınların, rekonstrüksiyon tedavisi ile yenide göğse kavuşabileceklerini belirtti.

Göğüs rekonstrüksiyonu tedavisiyle kanser tedavisi nedeniyle kaybedilmiş olunan göğüsün yerine yenisi oluşturulduğunu ifade eden Op. Dr. Naci Çelik, “Göğüs Rekonstrüksiyonu tedavisi göğüsün ilk alındığı anda veya göğüsün alınmasının üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra uygulanabilmektedir. Göğüs kanseri kadınlarla en sık görülen kanser türüdür. Erken teşhis ile göğüs alınmadan hastalık tedavi edilebilse de hastalığın ilerleyen aşamalarında kanserli dokuların tüm vücuda yayılmasını engellemek amacıyla memenin tamamının veya belirli bir bölümünün alınması gerekmektedir. Göğsü alınmış olan bir kadın kendini psikolojik olarak iyi hissetmez, eksik veya çirkin hisseder. Bu sebeple Göğüs rekonstrüksiyonu tedavisi kadınlar için çok önemlidir” dedi.

Kanser tedavisi nedeniyle göğsünün bir bölümü veya tamamı alınan tüm hastalara göğüs rekonstrüksyonu tedavisinin uygulanabildiğini kaydeden Op. Dr. Naci Çelik, şöyle konuştu:

“Göğüs rekonstrüksiyonu tedavisi uygulanabilmesi için kanserli dokuların tamamen alınmış olması gerekmektedir. Göğüs rekonstrüksyonu tedavisinin planlaması genel cerrah ve estetik cerrah ile birlikte yapılmalıdır. Göğüs rekonstrüksyonu tedavisi ister Göğüs alımı ile (mastektomi) aynı anda yapılmış olsun ister meme alımından sonra gerçekleşmiş olsun tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerekmektedir. Göğüs rekonstrüksyonu tedavisinde birkaç ayrı teknik kullanılmaktadır. Bu teknikler hastanın kendi dokusundan yararlanılarak yapılan tedavi veya protez silikon ve benzeri yabancı metaryellerin kullanıldığı tedavi teknikleridir. Hangi hastaya hangi tekniğin uygun olacağı hastayla yapılacak olan genel görüşme sonrasında belli olmaktadır. Genel görüşme sonrasında göz önünde bulundurulacak olan faktörler hastanın genel sağlık yapısı başta olmak üzere özellikle karın bölgesinden herhangi bir operasyon geçirip geçirmediği ve sağlıklı olan memesinin durumudur. Göğüs Rekonstrüksiyonu tedavisi uygulanarak oluşturulmuş olan yeni göğüsün şekli ve büyüklüğü diğer göğüs ile aynı olmayabilir. Bu sebeple hastaların her iki göğüsün de aynı oranda olacağı beklentisine kapılmamaları gerekmektedir. Fakat göğüs rekonstrüksiyonu tedavisinden sonra iki göğüs arasında belirgin bir fark oluşursa sağlam olan göğse göğüs büyütme veya göğüs küçültme operasyonları yapılarak memelerin oranları dengelenmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.