Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Dünya İnsan Hakları Günü’nde Taksim Tünel’de toplanan Memur-Sen’liler Halep için Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Dünya İnsan Hakları Günü’nde Taksim Tünel’de toplanan Memur-Sen’liler Halep için Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, Halep’te yaşanan drama dikkat çekerek, Çarşamba günü Halep’e doğru yola çıkacaklarını söyledi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Memur-Sen bir yürüyüş düzenledi.

Memur-Sen’li yaklaşık bin kişi Taksim Tünel’de toplanarak Galatasaray Meydanı’na Halep’e destek için yürüdü. Sendika üyeleri ellerinde Türkçe, İngilizce ve Arapça ‘’Halep’i ölümden, dünyayı zulümden kurtar’’ yazan dövizlerle yürüyerek sloganlar attı. Grup yürüyüş esnasında tekbir getirdi. Grubun Rusya Başkonsolosluğu’nun önünden geçişi sırasında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Galatasaray Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından meydanda toplanan sendikalılara Memur -Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hitap etti.

Yalçın, yürüyüşü 10 Aralık İnsan Hakları Bildirgesi Günü’nde yaptıkları yürüyüşle ilgili, “İnsan hakları evrensel bildirgesinin kabul edilişinin üzerinden neredeyse 70 yıla yakın zaman geçti. Halep, Musul, Filistin, Arakan ve daha nice Müslüman beldeler insan hakları bildirgesinin geçerli olduğu evrenin dışında kaldı maalesef. 1948’de insan hakları ve insan onuru temalı evrensel bildirgeyi kaleme alanlarla bebek, kadın, çocuk demeden ayrım gözetmeden Halep’i kan gölüne çevirenler aynı kimlik maalesef’’ dedi.

“Halep’e doğru yola düşeceğiz”

Reyhanlı’dan Suriye’ye yürüyecekleri dile getiren Başkan Yalçın, "Çarşamba’dan itibaren Halep’e doğru Suriye sınırına doğru Reyhanlı’dan yürüyüşü gerçekleştirecek ve insani koridorun açılması Halep’te insanların, can çekişen insanların hayat bulması, ekmeği değil kırıntısını bulamayan çocukların hayatta kalması için yola düşeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

"Bu millet 15 Temmuz’da tankların önünde durmuş bir millettir”

Milletin 15 Temmuz’da tankların önünde durduğunu hatırlatan Yalçın, "Bu millet mermiye kafa atmış bir millettir. Tankın gücünden halkın gücünü sivil insanların gücünün daha yüksek olduğunu ispat etmiş bir millettir. Bu yüzden erdemli insanlar yürekli insanlar olarak Suriye’ye doğru yola çıkacağız. Gazamız mübarek olsun’’ diye konuştu. 

.

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

Memur-sen “Halep” İçin Yürüdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.