Memurlardan bordro yakma eylemi

Memurlardan bordro yakma eylemi

Memurlar, Türkiye Kamu-Sen önderliğinde maaş zamlarını protesto etmek için tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Aydın’da ise Kazım Karabekir Caddesinde bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

Aydın’ın Efeler ilçesi Sevgi Yolu olarak da bilinen Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Zıraat Bankası önünde gerçekleşen eyleme Türkiye Kamu-Sen önderliğinde Türk Sağlık Sen, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Büro-Sen katıldı. Eylemde basın açıklamasının ardından bordro yakma işlemi gerçekleştirildi.

MEMUR VE EMEKLİLERLE ALAY EDİYORLAR

Sendikalar adına basın açıklamasını gerçekleştiren Türk Sağlık Sen Aydın Şube ve Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Ahmet Bozkurt yapılan zamların mantıklı bir yönünün olmadığını, bunun memur ve emeklilerle alay etmek olduğunu belirterek; “3 Milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamlar 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK'in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9, mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmışken maaşlara %4 zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı ve emeklilerimizi düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir” dedi.

TÜİK MARKET AÇSIN

Bu zamların TÜİK'in rakamlarına göre yapıldığından bahseden Başkan Bozkurt, bu rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Bozkurt; "Eğer TÜİK''in rakamları gerçekse TÜİK bir market açısın hepimiz oradan alışveriş yapalım, bizim de enflasyonumuz TÜİK'in enflasyonu ile eşitlensin. Yeniden değerleme oranları %22,58 olarak belirlenirken memur maaşlarına %4+4 zam yapmak hangi vicdanla, hangi adalet anlayışıyla bağdaşır? Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2019’da gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Biz, yalnızca memurlarımız ve emeklilerimiz için değil, gelecek nesillerimiz, beşikteki bebeklerimiz, genç kuşaklarımız için de mücadele yürütüyoruz. Türlü menfaatler için bu kutsal hedeften uzaklaşan çakma sendikacılara, şu dizeleri hatırlatmak istiyorum: ‘Karacoğlan der ki her sözüm haktır. Yiğit olmayanın yalanı çoktur. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur, Herkes ateşini burdan götürür.’ Bu dizelerde olduğu gibi, milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bordro yakma işlemi gerçekleştirilerek eylem sona erdirildi.

r-(1)-022.jpgr-(2)-025.jpgr-(3)-018.jpgr-(4)-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.