Memurun yeni teklif beklentisi sosyal medya gündeminde

Memurun yeni teklif beklentisi sosyal medya gündeminde

Toplu Sözleşme görüşmeleri esnasında Kamu İşveren Heyeti’nin teklifine, “Bu teklif müzakere edilemez” döviziyle tepki gösteren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Memur-Sen, sosyal medya hesabı twi...

Toplu Sözleşme görüşmeleri esnasında Kamu İşveren Heyeti’nin teklifine, “Bu teklif müzakere edilemez” döviziyle tepki gösteren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Memur-Sen, sosyal medya hesabı twitterda, “MemurTeklifBekliyor” etiketiyle Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.

4. Dönem Toplu Sözleşme süreci devam ediyor. Son olarak Kamu İşveren Heyeti’nin teklifine “Bu teklif müzakere edilemez” döviziyle tepki gösteren Memur-Sen, twitter’da “MemurTeklifBekliyor” etiket çalışmasıyla gündemi değiştirdi. 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde TT (Trendtopic) olan hashtag çalışmasına kamu görevlileri yoğun ilgi göstererek, Kamu İşveren Heyeti’nden yeni teklif beklentilerini dile getirdi. “MemurTeklifBekliyor” hashtagi altına, Kamu İşveren Heyeti’nin teklifine tepkilerini dile getiren kamu görevlileri, teklifin yetersiz ve kabul edilemez olduğunu, en kısa süre içerisinde daha kabul edilebilir bir teklif beklediklerinin altını çizdi.

#MemurTeklifBekliyor hashtagiyle atılan tweetlerden bazıları:

"Büyüyen Türkiye’den payımızı istiyoruz. Alın terimizle büyüttüğümüz Türkiye’den payımızı istiyoruz. Külfetten payımıza düşene ’hayır’ demedik, nimetten payımızın düşürülmesine ’evet’ demeyiz. Artık ayağımızı yorganımıza göre uzatma devri değil, yorganı ayağımıza göre büyütme devri. Tavrını her zaman Büyük Türkiye’den ve milletten yana belirleyen kamu görevlileri, hükümetten de ’evet’ bekliyor. Parayı işleten, alın teri dökenden 7 kat fazla kar ediyor, bu adaletsizlik giderilmelidir. Kamu görevlilerinin alım gücü düşmesin. Büyüyen Türkiye’ye katkı sunan memurlar, saygın bir ücret istiyor. Memura verilecek zam, eski Türkiye’nin hesap makinesiyle değil, 2023 vizyonuyla hesaplanmalı. Oransal zam vicdani bir noktaya çekilmeli. Bu Toplu Sözleşme, refahın paylaşımı noktasında milat olsun. Kamu İşveren tarafı, tekliflere direnme şartlanması ile değil, sorunları çözme iradesiyle masaya gelmelidir. Emeğin değerinin yükseldiği, alınterinin karşılığının refah payıyla birlikte verildiği yeni bir teklif bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.