Menderes Yükselince Çoban Ağılda Mahsur Kaldı

Menderes Yükselince Çoban Ağılda Mahsur Kaldı

Aydın’ın Germencik ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu çoban ve 150 koyun ağılda mahsur kaldı.

Aydın’ın Germencik ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu çoban ve 150 koyun ağılda mahsur kaldı. Çoban AFAD ekipleri tarafından botla kurtarılırken, koyunlar suların ortasında kaldı.

Germencik ilçesine bağlı Turanlar Mahallesi’nde çobanlık yapan Turan Arslan (35), koyunlarını beslemek için ovada bulunan ağılına gitti. Büyük Menderes Nehri’nin bir anda yükselmesi sonucu, çoban ve 150 koyunu sel sularının çevrelediği ağılda mahsur kaldı. Mahsur kalan çobanın imdadına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yetişti.

Olay yerine ulaşan AFAD ekipleri, 1 saatlik çalışma sonucunda 500 metre mesafede sel sularının ortasında mahsur kalan çoban Turan Arslan’ı botla kurtararak, kıyıya getirdi. Sattler boyunca selin ortasında kurtarılmayı bekleyen Arslan, kendisini kurtaran AFAD ekipleri ve AFAD İl Müdürü Recep Coşkun’a teşekkür etti.

KOYUNLAR KAYIKLA BESLENECEK

Selde mahsur kalan çobanı kurtarmasına rağmen, 150 koyun selin ortasında mahsur kaldı. Koyunlar için şu an tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Mahsur kaldıkları alanda beslenebilen koyunların selin devam etmesi halinde kayıklarda bölgeye ulaşılarak beslenmeye devam edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.