Menderes’in Hatırası Aydın Tekstil Alevlere Yenik Düştü

Menderes’in Hatırası Aydın Tekstil Alevlere Yenik Düştü

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimi ile 1954 yılında kurulan ve daha sonra çeşitli nedenlerle işletilemediği için kapatılınca madde bağımlılarının mekanı haline gelen Aydın Tekstil’de yangın çıktı.

- Merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimi ile 1954 yılında kurulan ve daha sonra çeşitli nedenlerle işletilemediği için kapatılınca madde bağımlılarının mekanı haline gelen Aydın Tekstil’de yangın çıktı. Yangında fabrikanın bir bölümü yanarken, alevler yaklaşık 200 dönüm alandaki çam ağaçlarına sıçramadan söndürüldü. Polis tarafından el konulan olayda, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir zamanlar Aydın ekonomisinin can damarı olan ve kapandıktan sonra sahip olduğu yeşil alan ve çamlıklar nedeniyle şehrin akciğeri olarak görülen Aydın Tekstil Fabrikası’ndaki binalardan biri yandı. Yaklaşık 200 dönüm çamlık alan üzerinde kurulu fabrikadan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye bildirerek yardım istedi.

Hemen olay yerine gelerek kapısı kilitli olan fabrikaya gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri alevler çamlık alana sıçramadan yangına müdahale etti. Özel köpük ve su ile müdahale edilen yangın saatler süren uğraşın ardından söndürüldü.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimleri ile 1954 yılında 250 dönüm alan üzerine kurulan ve zamanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük tekstil fabrikası unvanına sahip 1200 çalışanlı Aydın Tekstil’in alevler arasında kaderine terk edilmiş görüntüsü objektiflere bu şekilde yansıdı.

MENDERES’İN HATIRASI AYDIN TEKSTİL ALEVLERE YENİK DÜŞTÜ

MENDERES’İN HATIRASI AYDIN TEKSTİL ALEVLERE YENİK DÜŞTÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.