Menemen Başsavcısı Uğur Gündoğdu tarih yazıyor!

Menemen Başsavcısı Uğur Gündoğdu tarih yazıyor!

05 Mart 2021 - Cuma 17:24 Menemen Başsavcısı Uğur Gündoğdu tarih yazıyor!Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu yargı mensubu olarak görev yaptığı ülkenin çeşitli yerlerinde suç örgütlerine yaptığı başarılı operasyonlarla adını duyurmuştu.

Hakimler Savcılar Kurulu’nun 2018 yaz kararnamesi ile Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Uğur Gündoğdu hız kesmeyerek suç örgütlerine göz açtırmadı, yaptığı ve yönettiği bir çok başarılı operasyonla vatandaşın mal ve can güvenliğinin yanı sıra ilçeye huzuru hakim kılınması içinde gece gündüz çalışıyor.

 Başsavcının Menemen merkezli yaptığı operasyonlara göz atacak olursak;

TARİHİ OPERASYONLAR BAŞLIYOR

İZMİR'DE TEFECİ ÇETE OPERASYONUNDA 10 TUTUKLAMA

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla kamuoyunda ‘Büyüksular' olarak bilinen gruba yönelik 7 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda; silahlı çete kurup faizle borç para verdikleri, vatandaşlar üzerinde baskı kurdukları, tehdit, kasten yaralama, yağma ve tefecilik gibi suçları işledikleri yönünde çok sayıda şikayet ve kayıtların bulunması üzerine soruşturma başlatılmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Menemen ve İzmir genelinde 20 ayrı adreste çoğunluğu aynı aileye mensup 19 şahsı gözaltına almış ve adreslerinde yapılan aramalarda suç teşkil eden suç unsuru maddelere el konulmuştu. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden aynı aileye mensup 10’u tutuklanırken 9 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Konu ile alakalı açıklama yapan Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Gündoğdu, "Hiçbir vatandaşımızı bu çetelerin insafına bırakmayacağız. Her şeyi biliyor ve takip ediyoruz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini düşüren, asayişi bozan ve huzuru kaçıran grup ve yapılanmalar ile acımasız şekilde mücadelemiz devam edecek. Bu manada hiç kimsenin adı gecen yapılanma başta olmak üzere çete yapılanmalarından korkmaması vatandaşlarımızın bu hususta Cumhuriyet Başsavcılığımıza başvurmalarını önemle istirham ederim" dedi. 

MENEMEN DE UYUŞTURUCU SATICILARINA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonun talimatını verdi. Harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ortak yürütülen çalışma neticesinde, Menemen ilçesinde uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen şahıslara operasyon yaptı. Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda 2 kişi gözaltına alındı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU GERÇEKLEŞTİ

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ege Bölgesi’nde Menemen ilçesi ve yakınlarından, kazı ve başka yöntemlerle elde ettikleri menkul tarihi değerleri yurt dışına kaçırmak üzere olan örgüt takibe alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile başlatılan organize çalışma neticesinde bu sabah, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon emri verildi. İzmir’in Menemen ilçesi merkezli, Manisa’nın Salihli ve Turgutlu ilçelerinde yapılan operasyon sonucunda, şu ana kadar yapılan aramalarda yaklaşık 70 bin parça sikke, heykel gibi tarihi eser niteliği taşıyan deliller ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 70 bin Amerikan doları ve 11 bin Euro ele geçirildiği öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER…

MENEMEN BAŞSAVCILIĞINDAN YİNE ULUSLARARASI SULARDA TARİHİ OPERASYON BAŞARISI

Menemen başsavcısından Libya açıklarında uluslararası sularda yapılan operasyonda 5 ton esrar bulundu

Menemen başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Türkiye’ye getirileceği bilgisi alındı. Bu bilgi üzerine İzmir narkotik ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık dört ay süren takip sonrası uyuşturucu kaçakçılarının kimlik ve bağlantıları deşifre edildi. Uyuşturucu kaçakçılarının bir bölümünün içerisinde bulunduğu, Türk bayrağı taşıyan ‘Pervinoğulları’ adlı geminin Moritanya, Senegal gibi Afrika ülkelerinden yüklenen uyuşturucu maddeyle Akdeniz üzerinden Türkiye’ye doğru geldiği bilgisi alındı.

Bu gelişme üzerine Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla polis, jandarma ve sahil güvenlik koordinasyonunda Libya açıklarındaki gemiye ‘Birlik‘ adı verilen operasyon düzenlendi. Uluslararası sularda, ‘cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından’ denilen operasyonda, yaklaşık 5 ton toz esrar bulundu. Gemi, savaş gemilerinin eşliğinde İzmir’e getirilmek üzere hareket ettirildi.

İstanbul ve Tekirdağ’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen İ.Y. dahil 15 kişi gözaltına alındı.

Menemende yapılan tarihi eser kaçakçılığı ve uluslararası sularda yapılan uyuşturucu operasyonunu içişler bakanlığı kendi resmi sayfasından duyurup kamuoyu ile paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu kendi sosyal medya hesabından duyurdu: “Uluslararası sularda muhteşem bir uyuşturucu operasyonu daha.” Paylaşımında bulunarak büyük gurur yaşadı.

MENEMEN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI YOLSUZLUĞA GEÇİT VERMİYOR.

İzmir'in Menemen ilçesinde, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile 21 kişi gözaltına alındı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, Menemen Belediyesi yetkilileri hakkında ulaşan çok sayıda ihbar, şikayet ve tespitlere ilişkin soruşturma başlattı.

Bunun üzerine  Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı ve belediye yetkililerinde aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilip birçok kişi tutuklanmıştı.

MENEMENSPORA POLİS BASKINI

Menemen cumhuriyet başsavcılığı tarafından menemen sporla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında menemen sporu zarara uğratmak, transfer ücretleri ve resmi evrakta sahtecilik iddialarıyla İzmir emniyet müdürlüğü mali şube ekipleri menemen cumhuriyet başsavcılığın talimatıyla operasyon düğmesine basıp. spor kulübünde bütün evraklara el koydu.

HALKIN GÖNLÜNÜ FETH EDEN BAŞSAVCI

Menemen ilçesinde göreve başladıktan sonra ilçenin suç ve suçlular profilini çıkaran başsavcı Gündoğdu ilçede yaşayan vatandaşlar ile de güzel iletişimler kurarak her fırsatta onlarla beraber olmayı insanları dinlemeyi de ihmal etmiyor.

Menemen ilçesinde  yaşayan birçok vatandaş ile görüştüğümüzde biz bunca yıldır burada yaşıyoruz böyle bir savcı görmedik istediğimiz zaman görüşebildiğimiz derdimizi dinleyen tam bir gariban babası olarak gördüklerini kanun ve nizamdan ödün vermediği gibi adaleti tesis etmek içinde çok başarılı diyen vatandaşların başsavcı uğur Gündoğdu ilçede yaşayan vatandaşların gönlünü feth etmiş durumda.

Bazı vatandaşlar olaya farklı bir bakış açısı getirirken bu başsavcı geldi geleli ilçemizdeki korku panik havası dağıldı gerçekten çocuklarımızın uyuşturucu müptalası olmasından korkuyorduk ama başsavcı yaptığı operasyonlar ile bunların burada kökünü kazıdı

Diğer yandan bir vatandaş durumunun kötü olduğunu paçasını tefecilere kaptırdığını ve bu başsavcı gelemeden önce tefecilerin para satanların ilçede cirit attığını söyleyerek uğur bey geldikten sonra bunların hiç birini artık ilçede görmediğini ve bunların kökünün kazındığını söyleyerek Allah başımızdan eksik etmesin dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum