Menteşe kırsalının ’Hükümet Kadınları’

Menteşe kırsalının ’Hükümet Kadınları’

Kent merkezleri kadar kırsal mahallelerde de kadınların yerel yönetimlere talip olduğu 31 Mart seçimleri sonrası Muğla’nın Menteşe ilçesindeki iki kırsal mahallede iki kadın muhtar adayı seçilerek gör...

Kent merkezleri kadar kırsal mahallelerde de kadınların yerel yönetimlere talip olduğu 31 Mart seçimleri sonrası Muğla’nın Menteşe ilçesindeki iki kırsal mahallede iki kadın muhtar adayı seçilerek göreve başladı.

Menteşe ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 124 nüfuslu Akyer Mahallesinde 31 Mart yerel seçimlerinde mahallenin yönetimine talip olan Fatma Kurt seçimden galip ayrıldı. 224 nüfuslu Yerkesik Yeniköy’de de Nevike Öçalan mahalle kadın eli değsin diyerek aday olduğu seçimden muhtarlık mazbatasını alan isim oldu.

Kent merkezi veya kırsal alanlarda kadınların yerel yönetimlere mutlaka aday olmasını isteyen Menteşe’nin kadın muhtarları, Menteşe Ziraat Odası’nın düzenlediği tanışma toplantısına katıldılar. Kadınların da yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını isteyen kadın muhtarlar, “Muhtarlık veya belediye başkanlığı sadece erkeklerin işi değil. Kadınlar cesaretini toplarsa istedikleri makama seçilebilirler. Bizler bunun en güzel örneğiyiz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca mahallemizin eksiklerini gidermek ve hizmet almasını sağlamak için Kaymakamlık ve yerel yönetimler ile işbirliği yapacağız” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.