Mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor

Mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce; hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için yürütülen mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.Kışlık kaba yem açığını kapatarak, hayvancıkta...

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce; hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için yürütülen mera ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kışlık kaba yem açığını kapatarak, hayvancıkta en önemli girdi maliyetini oluşturan yem ihtiyacını en az maliyetle karşılamak amacıyla yürütülen "Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi" çalışmaları Aslanapa elçesi Emrez köyünde devam ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından köyde bulunan Ketenova yaylasına traktörlerle götürülen 4 bin kilogram yüzde 26 kalsiyum amonyum nitrat (CAN) gübresi, köylülerin yardımıyla 500 dönümlük mera alanı üzerine atılarak kimyevi gübreleme çalışması gerçekleştirildi. Gübreleme yapılan mera alanlarında otlatma planlaması da yapılarak ot verimin arttırılması ile birim alanda otlatma kapasitesinin yükseltilmesi amaçlandığı açıklandı.

Emrez köyünde bulunan düşük verimli meraların durumunun düzeltilmesi için, 2018 yılında başlayan proje kapsamında 3 yıl boyunca kimyevi gübreleme, yabancı ot temizliği, düzensiz yapılan otlatmanın sisteme kavuşturulması ve otlatmayı kolaylaştırıcı tesisler kurma çalışmaları yapılacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Kurt, yaptığı açıklamada, ’’Ekonomimizin vazgeçilmez unsurlardan biri olan hayvancılığımızın geliştirilerek, kaba yem açığını azaltacak doğal mera alanlarında hayvanlarımızın otlatılabilmesi amacıyla var gücümüzle çalışacağız dedi. İl Müdürün Kurt çalışmalara katılan köy halkına da teşekkür ederek yapılan bu çalışmaların her geçen gün gelişen ilimiz hayvancılığına büyük katkılar sağlayacağını belirtmiş, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin de daha az maliyetle daha fazla para kazanması hedeflenmiştir’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.