Merkezefendi’nin altın madalyalı 30 milyon TL’lik Kültür merkezi gün sayıyor

Merkezefendi’nin altın madalyalı 30 milyon TL’lik Kültür merkezi gün sayıyor

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı merkezinin yapımı sürüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, geçtiği...

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı merkezinin yapımı sürüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, geçtiğimiz günlerden düzenlenen ’Sign Of The City Awards 2017’ ödül töreninde ‘En İyi Hizmet Yapıları’ kategorisinde ‘Devam Eden En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ ödülünü alan merkezde incelemelerde bulundu.

Merkezefendi’nin vizyon projelerinden olacak merkez, Nisan-Mayıs 2018’de bitirilmesi hedeflenirken, ulaşılabilirliğiyle uğrak bir kültür merkezi olması bekleniyor. Kültürel, sanatsal ve yaşamsal konularda bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak merkezin içinde, kongre salonları, nikah salonları, fuaye alanları, dinlenme alanları ve 250 araçlık otoparkıyla gibi birçok konuda hizmet verecek. Vatandaşlar salona giriş yaptıklarında en fazla bir kat çıkarak tüm salonlara ulaşabilme imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen Sign Of The City Awards 2017 yarışmasında jürisi tarafından ’En İyi Hizmet Yapıları’ kategorisinde ‘Devam Eden En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ dalında altın madalya alan Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı, bitirildiğinde birçok konuda vatandaşlara hizmet verecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, merkezin inşaatına giderek incelemelerde bulunarak, İnşaat Mühendisi Muhittin Kirişçi’den bilgi aldı.

Düzenlenen yarışmada merkezin ‘Devam Eden En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ dalında altın madalyanın alınması kendilerini gururlandırdığını dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Biliyorsunuz bu ödül gayrimenkul sektörünün ‘Oscar’ı anlamına geliyor. Bu ödül şehre atılan imza, şehrin sembolü anlamında çok çok önemli bir ödül. Açıkçası Merkezefendi Belediyesi olarak kültür merkezi ve nikah sarayının böyle bir ödüle layık görülmesinden dolayı çok büyük bir onur duyuyoruz. İnşallah Nisan-Mayıs 2018 gibi merkezimizin açılışını yapmak için çok büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

Çok fonksiyonlu bir proje olduğunu dile getiren Subaşıoğlu, “İçinde çok farklı fonksiyonu barındırıyor. Üst kottan girildiğinde hemen karşınıza büyük bir nikah salonu, orta alanda geniş bir fuayesi, yan alanlarda sergilerin yapılabileceği 4 tane solon, bunun yanında 250 kişilik bir toplantının yapılabileceği bir konferans salonu, yine 700 kişinin katılabileceği büyük bir salon ve çok kompleksli bir proje. İnşallah bittiği gün hem nikahlara, düğünlere, hem de kültüre, sanata ilgili faaliyetlere, etkinliklere ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

Merkezefendi’nin her noktasında ulaşımının kolay olduğunu belirten Subaşıoğlu, merkezin en kolay şekilde bulunabilmesine ve merkezi noktada bulunmasına dikkat ettiklerini dile getirdi.

Merkezin altın madalya almasının sebeplerini dile getiren Subaşıoğlu, “Sign Of The City Awards 2017’de ödül almasının iki büyük sebebi var. Birincisi şehre atılan imza, yani dış cephesi anlamında çok büyük, sembol anlamında biri proje ama aynı zamanda içinde de çok büyük bir fonksiyonelliği barındığı için ödüle layık görüldü. Merkezimiz bittiğinde yaklaşık maliyeti 30 milyon TL ile vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.