Meslek liseli öğrenciler güneş enerjisiyle çalışan otomobil yaptı

Meslek liseli öğrenciler güneş enerjisiyle çalışan otomobil yaptı

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan üç kişilik otomobil yaptı.Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği TÜBİTAK 4006 bilim fuarı...

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, güneş enerjisi ile çalışan üç kişilik otomobil yaptı.

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği TÜBİTAK 4006 bilim fuarı kapsamında okul içerisinde açılan sergi büyük ilgi gördü. Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuarda görücüye çıkan projelerden en fazla dikkat çekeni ise güneş enerjisi ile çalışan 3 kişilik golf aracı benzeri otomobil oldu.

Sergiyi Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit ve diğer okul müdürleri ile birlikte Okul Müdürü İsmail Şimşek’in rehberliğinde gezen Kaymakam İbrahim Küçük, direksiyonuna geçtiği aracı Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ile birlikte test etti. Kaymakam Küçük, “Okullarımızda keşfedilmeyi bekleyen cevherler çok. Tamamen kendi imkanları ile yaptıkları ilk yerli otomobil diyebileceğim aracı çok beğendim. Sponsor bulunursa bu okuldan daha çok projeler çıkar” dedi.

Sponsor bulurlarsa engelli aracı olacak

Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölüm Öğretmeni Hasan Hüseyin Sezer, koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından tasarlanan güneş enerjisi ile çalışan otomobil projesinin geçen yıl hayat geçirildiği belirtildi. Güneş paneli ve aküleri dışında geri kalan tasarımı ve tüm aksamı öğrenciler tarafından yapılan otomobil fuarın ilgi odağı oldu. Güneş enerjisi ile akülerini 6 saatte dolduran 3 kişilik aracın geceleri 70 kilometre, gündüz ise 120 kilometre menzili bulunduğu, 50 kilometre/saatte hız yapabildiği belirtildi. Öğrencilerin, sponsor buldukları takdirde hazırladıkları bir proje kapsamında güneş enerjisi ile çalışan, gece de gidebilen bir engelli aracı daha yaparak bir engelliye bağışlamak istedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.